El BIHUB participa en una sessió sobre tecnologia en l’esport durant la darrera edició del World Football Summit

El BIHUB participa en una sessió sobre tecnologia en l’esport durant la darrera edició del World Football Summit

L’edició europea d’un dels congressos líders en l'àmbit internacional sobre el món del futbol ha comptat amb la intervenció d’Albert Mundet, director del BIHUB, per parlar de democratització de dades, convergència tecnològica i personalització de l’experiència esportiva

La ciutat de Sevilla va acollir del 20 al 21 de setembre l’edició europea 2023 del World Football Summit, un dels congressos sobre la indústria del futbol més importants del món. Una cita que va convocar els líders més rellevants d’aquest sector per debatre sobre l’evolució d’aquest esport en àmbits com la innovació, la inversió, la sostenibilitat i la tecnologia. El Barça Innovation Hub, el centre de coneixement i innovació del FC Barcelona, va estar present també en aquesta gran cita a través del seu director, Albert Mundet, que dijous dia 21 va participar en una sessió titulada 'Vision 2030: Sport technologies of the next decade' ('Visió 2030: tecnologies esportives de la pròxima dècada').

Mundet va estar acompanyat en aquest panell per ponents procedents d’arreu del món, entre els quals Luke Bornn, cofundador de Zelus Analytics; Carlo De Marchis, fundador de Factory 63; Ricardo Santos, director d'IT de la Federació Portuguesa de Futbol; i Neel Rajani, mànager de Portas Consulting.

La intervenció de Mundet es va centrar en tres grans eixos. El primer, sobre la imparable democratització de les dades vinculades a la pràctica esportiva que fa que els clubs no només puguin generar coneixement sinó també compartir-lo per enriquir la comunitat científica. El segon gran tema va ser l’estandardització de formats tecnològics que està provocant la unificació d’un sector que fins fa poc estava molt fragmentat en aquest sentit. I el tercer, la personalització, tant des del punt de vista de l’esportista -al qual se li ofereixen dades sobre el seu rendiment cada cop més acurades i en temps real-, com des del punt de vista del fan, que en un futur, a curt termini, tindrà més poder de decisió sobre com viu l’experiència esportiva en funció del seu context cultural i dels seus gustos.

El World Football Summit 2023 va programar durant dues jornades 35 sessions divulgatives que van comptar amb la participació de 150 ponents procedents d’arreu del món i va propiciar una gran àgora de trobada per a clubs, federacions, associacions, grans empreses, start-ups, entre molts altres actors del món del futbol.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut