L'Spotify Camp Nou celebra 66 anys en plena remodelació
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç
Tal dia com avui, el 24 de setembre del 1957, Barcelona celebrava la festa de la Mercè i s’engalanava de colors blaugrana per a la inauguració de l’Spotify Camp Nou. Són molts els socis i sòcies, aficionats i aficionades que aquell dia van trepitjar per primera vegada el que es convertiria en el temple del barcelonisme durant gairebé set dècades. Ara, 66 anys després, l’Estadi afronta una nova etapa en què, com a resultat de la seva remodelació i la demolició de la tercera graderia, l’estructura dels arquitectes Francesc Mitjans, José Soteras i Lorenzo García Barbón pren protagonisme amb la singularitat que s’ha mantingut inalterable amb el temps, i que l’ha convertit en una instal·lació admirada durant molts anys.
Si bé és cert que la idea de construir un estadi que substituís al vell de les Corts és anterior a l'arribada de Ladislau Kubala al Barça el 1951, el fitxatge del crac hongarès va crear grans expectatives i una injecció d’il·lusió en una afició que venia de celebrar consecutivament dues lligues els anys 1947/48 i 1948/49. Aquests fets van ser decisius a l'hora d'abandonar les Corts davant la necessitat d’un nou estadi de grans dimensions, una iniciativa del president Agustí Montal Galobart, i el Club va signar una opció de compra sobre uns terrenys de la zona de la Maternitat, que va fer efectiva dos mesos després.
Tot i això, no va ser fins a la victòria de Francesc Miró-Sans a les eleccions a la presidència del FC Barcelona el 14 de novembre del 1953 quan el nou president, defensor de la ràpida construcció del nou estadi, va apostar per emplaçar el futur estadi en els terrenys adquirits el 1950, on davant de 60.000 culers, es va col·locar la primera pedra de l’Spotify Camp Nou.
Aquesta mateixa imatge carregada de simbolisme es va reviure fa pocs mesos a la gespa del temple del barcelonisme, on el president del FC Barcelona, Joan Laporta, acompanyat pels membres de la Junta Directiva i representants de diferents categories del Club, com Xavi Hernández i Sergio Busquets, així com l’exjugadora Melanie Serrano van participar en l’enterrament simbòlic de la ‘caixa dels records’. D’aquesta manera, s’iniciaven unes obres que culminaran l’any 2026 amb la inauguració del futur nou Estadi, epicentre del projecte de l’Espai Barça.
La necessitat d’un nou estadi
El passat 28 de maig del 2023 els aficionats i aficionades del FC Barcelona s’acomiadaven amb un fins aviat de l’Spotify Camp Nou, el temple on des del 1957 s’hi han viscut moments gloriosos que formen part de la centenària història del Club. El Barça tancava una etapa afrontant una remodelació necessària per mantenir el FC Barcelona en el lideratge de l’esport mundial, apostant per un disseny que aconsegueix un equilibri entre preservar i realçar l'essència del Projecte de Mitjans, Soteras i García-Barbón, i l'obertura, la transparència i el vincle amb la ciutat i el veïnat de les Corts.
En aquest sentit, l’Spotify Camp Nou també ha tingut algunes millores al llarg del temps: el 1979 es van substituir els bancs de fusta, el 1982 es va ampliar el lateral, el 1994 es van reconvertir les localitats dempeus de la primera graderia darrere els gols en seients; el 1998 es van reconvertir les localitats dempeus dels laterals i dels gols de la tercera graderia en seients, i des del 2014 l’Estadi tenia una capacitat de 99.354 espectadors. Ara, en plena remodelació, la llar del barcelonisme aspira a convertir-se en més que un Estadi, una renovada instal·lació plena de futur i on tot sigui possible, on es puguin experimentar noves maneres de viure l'esport i l'entreteniment.
- Viber
- Messenger
- Copia l'enllaç