Barça -Joventut: El derbi és de color blaugrana (95-79)

Barça -Joventut: El derbi és de color blaugrana (95-79)

Els culers s'han estrenat de la millor manera possible davant de l'afició amb una victòria contra el conjunt verd-i-negre que s'ha aconseguit a la segona meitat

No hi ha millor manera de començar la Lliga. Els blaugranes han superat el Joventut de Badalona (95-79) en el derbi de la primera jornada de la competició. El duel ha començat igualat amb els dos equips decidits a emportar-se la victòria, però a la segona meitat, sobretot en el darrer quart, els culers han posat la directa per segellar el triomf i pintar el derbi de color blaugrana. Amb aquesta victòria, el conjunt de Roger Grimau suma la primera victòria de la fase regular davant de l'afició culer.

Un partit d'altura per començar la Lliga

Duel de gala, Palau de gala. Precisament, els culers han estat els encarregats de crear un ambient idoni per estar a l'altura del duel que es viuria al parquet. L'afició ha omplert les graderies del temple barcelonista i això ha creat una esfera màgica digna de grans partits.

A més, els culers no s'han volgut perdre la presentació de l'equip a casa, i és que abans del duel, en l'anunci de les plantilles, els blaugranes han pogut ovacionar per primera vegada els nous fitxatges, Jabari Paker, Willy Hernangómez, Darío Brizuela, Joel Parra i també el nou tècnic, Roger Grimau. Amb tot preparat, només quedava el xiulet inicial.

Superioritat mínima dels culers

El derbi al Palau ha començat amb una igualtat absoluta sobre el parquet. Tant el Barça com la Penya han posat les seves cinc millors cartes en el cinc inicial per començar amb bon peu la competició domèstica. En la presentació de Roger Grimau davant l'afició, el tècnic ha tret de sortida Da Silva, Satoransky, Hernangómez, Laprovittola i Parra amb l'objectiu de controlar l'anotació interior verd-i-negre i enfortir la pintura blaugrana i el tir exterior.

Amb els dos equips decidits a no deixar escapar la victòria, el primer quart ha estat un autèntic intercanvi de cops entre els dos equips, fet que ha provocat que els màxims avantatges no passessin dels tres punts entre els dos conjunts. No ha estat fins als darrers minuts del període que el Barça ha aconseguit ampliar el comptador personal amb un triple de Parker que posava el 22-16 (min 8). Però dos llançaments de Brodziansky i Onuaku han neutralitzat la renda culer en finalitzar el quart (22-20).

Ja amb el segon període en marxa, els blaugranes han començat a posar la directa per trencar el partit. Un triple de Kalinic a l'equador del temps i quatre punts de Satoransky han posat per primera vegada l'avantatge de dues xifres, +10 per al conjunt blaugrana (34-24, min 16). Part d'aquesta escletxa ha vingut de l'encert en el llançament dels blaugranes, però també de l'efectivitat en defensa, ja que el conjunt de Carles Duran només ha estat capaç d'encistellar 4 punts en els cinc primers minuts de període.

Malauradament per als interessos blaugrana, la Penya s'ha refet i, en un moment de desconnexió dels homes de Roger Grimau, ha retallat gran part de la distància aconseguida i ha posat el 44-40 per marxar als vestidors amb tot per decidir a la segona meitat.

Obren escletxa per encarar l'últim assalt

A la represa, el Barça ha necessitat poc més d'un minut per tornar a posar el +10 en el marcador. Amb una circulació de pilota extraordinària, l'esfèrica ha arribat a les mans de Jan Vesely totalment alliberat, que ha posat el 50-40 (min 21). I és que malgrat els esforços de la Penya, el conjunt de Grimau ha sabut sobreposar-se en aquest tercer quart. L'equip de Carles Duran ha entrat desconcentrat i sobretot errat en els llançaments de tres i els blaugranes ho han aprofitat mantenint uns quants punts per sobre, sota, la renda d'avantatge.

El domini blaugrana ha estat més notable en els minuts finals quan un triple de Brizuela i un de Willy Hernangómez han posat el 68-57 per encarar el darrer període amb la confiança intacta.

El primer triomf, a la butxaca

El darrer quart ha estat un tràmit per als blaugranes. El conjunt barcelonista ha vist el forat de la cistella més gran de l'habitual i jugadors com Willy Hernangómez, Abrines, Laprovittola o Jabari Parker, imparable fent 10 punts en el darrer quart, han aprofitat l'encert en els llançaments per mantenir i ampliar la distància en el marcador (77-63, min 35).

Amb aquesta renda, els verd-i-negres ja no han estat capaços de capgirar el resultat i el derbi català s'ha quedat a Barcelona, amb la qual cosa s'ha aconseguit la primera victòria de la temporada (95-79).

FITXA DEL PARTIT

Barça, 95
Joventut, 79

Barça: Da Silva (8), Satoransky (10), Hernangómez (10), Laprovittola (9), Parra (5) - cinc incial - Vesely (8), Kalinic (11), Parker (13), Brizuela (10), Abrines (7), Nnaji (-), Jokubaitis (4)

Joventut: Thomas (8), Busquets (3), Andrews (15), Feliz (11), Tomic (6) - cinc inicial - Brodziansky (14), Vives (7), Kraag (3), Ribas (-), Onuaku (12)

Parcials: 22-20, 44-20 // 24-17, 27-22

Árbitres: Juan Carlos García González, Luis Miguel Castillo, Alberto Baena

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut