Barça - Reus: Golejada Clàssica per aixecar el teló de l'OK Lliga (6-3)

El Palau Blaugrana ha gaudit d'una estrena immillorable dels blaugrana a l'OK Lliga amb una gran victòria per arrencar a les mil meravelles

Quina millor manera de començar l'OK Lliga que guanyant un Clàssic... doncs n'hi ha ben poques! I, aquest vespre, el Barça ha donat el tret de sortida a la competició de la regularitat amb un triomf davant el Reus Deportiu (6-3) fonamentat en la insistència dels blaugrana, que no s'han desesperat ni quan els reusencs s'han posat per davant en el marcador.

Cop inicial amb reacció immillorable

Perquè si bé la festa ha començat amb l'oferiment de la Supercopa d'Espanya al Palau Blaugrana, ràpidament l'ha volgut esguerrar Diego Rojas aixecant i picant una bola que ha sorprés Carles Grau (0-1, min. 4). El contratemps inicial no ha descentrat els d'Edu Castro, que ràpidament han capgirat el marcador.

PauBbargalló no ha pogut transformar una falta directa, però amb superioritat numèrica en pista, ha assistit Joao Rodrigues perquè el portuguès reequilibrés les forces (1-1, min. 7). I no ha trigat massa Marc Grau a invertir-les del tot. Amb una altra magnífica assistència de Bargalló des de darrere de porteria, Grau ha anotat el segon (2-1, min. 10).

Dos gols de talent per eixamplar diferències

Però els culers no n'han tingut prou amb això, han seguit insistint i han trobat dues dianes més abans del descans. Primer, Ignacio Alabart ha etzibat un potent xut de pala a la zona inferior de Ballart (3-1, min. 20) i el primer temps ha acabat amb una genialitat. La de Joao Rodrigues, que amb dos tocs (el primer per dominar una passada llarga de Pau Bargalló i el segon per picar la pilota) ha marcat el seu doblet i ha fet aixecar uns quants culers a la graderia (4-1, min. 22).

L'alta intensitat culer s'ha vist reflectida també en faltes, el que ha donat l'opció al Reus de reduir distàncies amb una directa en els primers minuts de la represa que, malgrat això, s'ha estavellat amb el pal. De la mateixa forma, Marc Grau no ha pogut marcar el cinquè gol culer quan la seva falta directa ha sortit fora, però cada minut que passava estava més a prop la victòria.

Gran estrena dels vigents campions

Però el Barça no s'ha dedicat a especular, sinó que ha buscat encara més el marc de Ballart. I l'ha trobat amb dos grans gols de Xavi Barroso (5-1, min. 43) i de Marc Grau (6-1, min. 44). D'una forma molt similar, tots dos s'han plantat sols davant el porter i, amb sang freda i qualitat, li han aixecat la pilota per acabar superant-lo.

El Reus ha vist porteria en la jugada posterior al gol de Grau gràcies a Sergi Aragonès (6-2, min. 44), però el partit estava més que sentenciat. Això ha provocat que els últims minuts tinguessin unes anades i vingudes constants i el gol definitiu dels visitants a 25 segons pel final (6-3, min. 50). A més, també ha tingut minuts el jove Joan Ruano, que s'ha sumat a Eloi Cervera, amb participació a la primera part, com dues notes encara més positives a un debut més que estimulant dels vigents campions.

Barça: 6
Reus Deportiu: 3

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Xavi Barroso i Joao Rodeigues - cinc inicial - Eloi Cervera, Sergi Panadero, Marc Grau i Joan Ruano.

Reus Deportiu: Càndid Ballart, Sergi Aragonés, Marc Julià, Martí Casas i Diego Rojas - cinc inicial - Ferran Giiménez, Joan Salvat, Arnau Canal i David Gelmà.

Gols: 0-1, Diego Rojas (min. 4); 1-1, Joao Rodrigues (min. 7); 2-1, Marc Grau (min. 10); 3-1, Ignacio Alabart (min. 21); 4-1, Joao Rodrigues (min. 22); 5-1, Xavi Barroso (min. 43); 6-1, Marc Grau (min. 44); 6-2, Sergi Aragonés (min. 44); 6-3, Joan Salvat (min. 50).

Àrbitres: Oriol Pérez Claramunt i Oriol Escobar López. Han tret targeta blava a Martí Casas, del Reus