Quatre noms golejadors d'or del futbol blaugrana

Quatre noms golejadors d'or del futbol blaugrana

Alexia Putellas ha actualitzat les estadístiques anotadores de la història del FC Barcelona, on també apareixen en el número 1 Leo Messi, Jonathan Soriano i Sergio Lozano

Alexia Putellas Segura. Lionel Andrés Messi Cuccittini. Jonathan Soriano Casas. Sergio Lozano Martínez. Aquests quatre barcelonistes ocupen la primera posició anotadora del futbol del FC Barcelona. Un quartet melòdic que surt a la palestra per la capitana del Barça Femení. Perquè, el diumenge 15 d'octubre, la dues vegades Pilota d'Or es va erigir en la màxima golejadora de la història del femení. D'aquesta manera, es va colar en una llista on el posseïdor de set esferes blaugranes té la primera plaça en el futbol masculí, Soriano, la del Barça Atlètic i Sergio Lozano, la del futbol sala. 

Alexia, 182 gols

La capitana del Barça va entrar en els llibres d'història en la victòria culer contra l'Atlètic de Madrid. Sens dubte, que Alexia és una icona del Femení des de la seva arribada al Club el 2012. Segurament, amb 18 anys pocs albiraven el seu camí d'or vestint la samarreta blaugrana. Uns passos exitosos també gràcies a la seva capacitat anotadora. Sent migcampista, la futbolista catalana ha anat esmicolant rècords al fons de la xarxa. I, a més, ha escrit el seu nom en moments marcats en vermell als llibres. 

I és que no només és la màxima realitzadora del femení, també és la primera golejadora de l’Estadi Johan Cruyff i del Camp Nou en l’era moderna. Uns números i unes fites que han contribuït a l'augment del palmarès, tant col·lectiu com individual. Perquè Alexia Putellas no només té dues Champions, set Lligues, sis Copes de la Reina i tres Supercopes d'Espanya, sinó que també dues Pilotes d'Or. Un guardó individual que ha alçat en dues ocasions consecutives. Una afirmació només al seu abast. 

Leo Messi, 672 gols

Tota descripció que es pugui fer de l'astre argentí a l'hora de marcar quedarà curta. Tot adjectiu que es pugui fer servir per qualificar l'històric 10 no serà suficient per retenir tota la seva qualitat. I és que Leo Messi és l’home rècord de la història del FC Barcelona. El de Rosario va arribar a La Masia amb 13 anys i va causar sensació des del primer dia. Quan va arribar al primer equip l'esdevenir de les memòries culers es va anar actualitzant al seu pas. 

La temporada 2011/12, amb 24 anys, en un Barça-Granada, es va erigir en el màxim anotador del primer equip. En aquella jornada màgica, una més, va igualar i superar el rècord de César amb un hat-trick. Aquell dia el Camp Nou es va rendir, altre cop, a l'argentí i li va dedicar una autèntica ovació de gala. Des d’aleshores, Messi no va parar de marcar gols durant nou temporades més. En totes les competicions. De totes les maneres possibles fins a arribar als 672. Ara bé, els seus rècords van més enllà dels gols. És el jugador amb més partits, més títols, més victòries, més Pilotes d'Or... en els quasi 124 anys d’història del Club. 

Jonathan Soriano, 59 gols

El futbolista d'El Pont de Vilomara i Rocafort era un davanter pur que va fer història amb el filial blaugrana. Una màquina de perforar xarxes durant els anys 2009 i 2012 al Barça Atlètic. Un killer d'àrea que encara té el rècord de més gols marcats i que també està present en aquesta selecta llista. 

Sergio Lozano, 328 gols

Una bèstia competitiva. Considerat un dels millors jugadors del món, reuneix potència, ambició i gol. Unes característiques que l'han portat a aparèixer en aquest quartet melòdic. Sergio Lozano, que acumula 329 gols d'ençà que va arribar al Club l'estiu del 2010, encara té opcions de continuar actualitzant les seves dianes en la primera posició d'aquest rànquing de molts quirats. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut