L'1x1 dels internacionals del Barça

Fins a quatre jugadors culers han vist porta en aquesta aturada de seleccions

Alguns internacionals ja s’han reincorporat a les ordres de Xavi Hernández i altres ho faran en breus, ja que alguns d’ells van disputar aquest dimarts l’últim partit amb els seus països. Ara bé, un cop finalitzada l’aturada de seleccions, farem una breu anàlisi de com els ha anat a cadascun dels nostres jugadors:

Marc-André ter Stegen: El porter del Barça va ser titular en els dos amistosos que Alemanya va disputar. Amb una victòria (1-3 contra els Estats Units) i un empat (2-2 davant Mèxic) finalitza el seu periple internacional.

Ilkay Gündoğan: El migcentre ‘culer’ va dur el braçalet de capità en ambdós partits i va ser l’artífex del gol de l’empat (i posterior victòria) davant els Estats Units, realitzat al minut 39.

Ferran Torres: L’atacant blaugrana va formar part de l’11 inicial de les victòries d’Espanya contra Escòcia (2-0) i Noruega (0-1). Contra aquesta última va ser substituït al voltant del minut 72 per Alfonso Pedraza. Els dos partits eren classificatoris per a l’EURO del 2024.

Gavi: La jove estrella del Barça va realitzar el gol de la victòria contra Noruega i, de retruc, va certificar la classificació de ‘la Roja’ per a l’europeu de l’any vinent. Amb el seu gol va assolir el rècord de jugador més jove en marcar cinc gols amb la selecció absoluta espanyola amb 19 anys i 71 dies. En els dos partits va ser titular i contra Noruega va finalitzar el partit des de la banqueta en ser canviat al minut 79.

João Félix: L’atacant portuguès va disposar de minuts en els dos classificatoris davant Eslovàquia (3-2 a favor de Portugal) i contra Bosnia-Herzegovina (victòria per 5-0). En el primer partit va entrar com a revulsiu al minut 65 substituint a Rafael Leão. Contra Bosnia, en canvi, va ser titular i va marcar el definitiu 5-0 al minut 41 i va facilitar l’assistència a Cristiano Ronaldo per al 2-0 del minut 20; va ser intercanviat per Vitinha al minut 79.

João Cancelo: El lateral dret del club va jugar els dos partits de titular, un a cada banda del camp. Contra Bosnia, i com a lateral esquerre, va sumar-se també a la llista de golejadors realitzant el 4-0 al minut 32. Va disputar en els dos casos els 90 minuts i va celebrar la classificació de la seva selecció per a la màxima competició continental de seleccions.

Andreas Christensen: Va ser titular a la victòria per 3-1 de Dinamarca davant Kazakhstan, on el van amonestar amb una groga al minut 23. Pel que fa a l’ajustada victòria dels danesos davant una sorprenent San Marino, va veure tot el partit des de la banqueta. Els dos partits també eren classificatoris per a l’Eurocopa del 2024.

Ronald Araujo: El central del Barça va disputar els dos partits de classificació per al Mundial del 2026 com a titular. Contra Colòmbia va empatar 2-2; mentre que en el partit disputat aquesta nit contra Brasil els ‘charrúas’ han sortit victoriosos per 2-0. Araujo en aquest partit ha vist una groga al minut 10.

Fermín López: El jove migcampista espanyol va debutar en aquesta convocatòria amb la selecció espanyola sub-21. Va jugar els seus primers minuts amb ‘la Rojilla’ a l’amistós contra la selecció sub-23 d’Uzbekistan que va acabar amb un empat a zero; en aquest matx, Fermín va substituir a Beñat Turrientes al minut 46. I aquest dimarts, al partit de classificació per a l’EURO sub-21 del 2025, es va estrenar com a golejador a la victòria per 0-4 davant la selecció sub-21 de Kazakhstan amb un potent xut que suposava el 0-1 inicial.

Jaume Cuéllar: L’internacional amb Bolívia no va disputar cap minut en aquesta aturada per seleccions.