Així hem viscut l'Assemblea de Compromissaris

Així hem viscut l'Assemblea de Compromissaris

Gairebé 10 hores de durada ha tingut una Assemblea telemàtica que ha servit per demostrar una vegada més la salut democràtica de l'entitat

19.43 hores. Finalitza l'Assemblea, amb les paraules d'agraïment de Joan Laporta a tots els assistents i tots els que han fet possible la celebració de la mateixa. Sona l'himne del FC Barcelona com a comiat.

19.30 hores. Acabades les preguntes fetes per videoconferència, toca ara les preguntes de forma presencial. Comença parlant l'expresident Joan Gaspart.

18.00 hores. A aquestes hores, 178 compromissaris segueixen acreditats en l'Assemblea. Passem a les preguntes per videoconferència.

17.38 hores. Torn per a les preguntes finals dels socis.

17.25 hores. Deco: ❝És un honor liderar la direcció esportiva del Club. Volem competir al màxim nivell, mantenir l'estil Barįa, apostar per La Masia i controlar el mercat mundial de jugadors joves❞

17.10 hores. Després del vicepresident, pren la paraula Anderson Luis da Souza, com a nou director de l'àrea de futbol del Club

17.11 hores. Ara, es guarda un minut de silenci en memòria de Sir Bobby Charlton, llegenda del Manchester United, mort en les darreres hores. Descansi en pau.

17.01 hores. Rafa Yuste posa en valor el paper de les seccions, campions de totes les seves respectives lligues.

_GP25356

17.00 hores. Rafa Yuste: ❝Xavi em va dir que us agraís l'alè que transmeteu a l'equip quan està jugant a l'Estadi Olímpic Lluís Companys❞

16.59 hores. Torn per a l'informe esportiu del Club. Parla Rafa Yuste, vicepresident esportiu del FC Barcelona.

16.54 hores. Joan Laporta agraeix l'explicació del Síndic i pronuncia algunes reflexions sobre el que ha exposat.

16.37 hores. Acabades les preguntes, passem al punt número 6, que fa referència al Síndic de Socis i Sòcies, amb la intervenció de Joan Manuel Trayter.

16.28 hores. Tant Elena Fort com Joan Laporta responen tots els dubtes que els socis han traslladat sobre l'Espai Barça.

15.56 hores. Torn per a les preguntes dels socis sobre l'Espai Barça.

15.50 hores. Elena Fort explica el calendari que queda per complir. L'Spotify Camp Nou s'acabarà, del tot, el juny del 2026, mentre que el Palau Blaugrana es farà entre mitjans del 2025 fins al final del 2027.

_GP25300

15.40 hores. Fort explica tot el que s'ha fet fins ara, des del començament de tot, el novembre del 2022, amb l'inici enderroc de la tercera graderia de l'Spotify Camp Nou, fins a l'actualitat, amb l'aprovació per part de l'Ajuntament de la llicència de les obres principals. "Podem dir en veu alta que tenim tots els permissos per començar les obres definitives", ha dit la vicepresidenta.

15.30 hores. Es reprèn l'Assemblea després de la pausa per a dinar. La vicepresidenta Elena Fort farà una explicació sobre l'estat de l'Espai Barça.

ℹ RECORDEM: L'Assamblea aprova el pressupost de la temporada 2023/24 i la liquidació del curs 2022/23. També ratifica l’acord de patrocini amb la marca Ambilight TV.

14.40 hores. Pausa d'uns 30 minuts de descans. Després de dinar, es reprendrà l'Assembla amb els següents punts de l'ordre del dia. 

14.39 hores. Aprovat el patrocini amb Ambilight TV. Aquests són els resultats:

✅ 326 vots a favor

❌ 39 vots en contra

⚪ 24 vots en blanc

_GP29115

14.27 hores. Torn a la votació de l'acord de patrocini amb Ambilight TV. 

_GP29092

14.09 hores. Explicat l'acord de patrocini amb Ambilight TV, és el torn de respondre les preguntes dels compromissaris sobre aquest punt de l'ordre del dia. Posteriorment, es procedirà a la votació. 

_GP25177

14.00 hores. Passem al següent punt de l'ordre del dia: la ratificació de l'acord amb Ambilight TV. Fa la presentació el vicepresident Juli Guiu.

13.59 hores. Aprovat el pressupost per a la temporada 23/24. Hi havia 437 socis connectats, amb els següents resultats:

✅ 372 vots a favor

❌ 37 vots en contra

⚪ 12 vots en blanc

_GP29077

13.45 hores. L'Assemblea vota ara l'aprovació, si s'escau, del pressupost per a la temporada 23/24.

13.24 hores. Comença el torn d'intervenció dels socis, tant les fetes a través del formulari com les presencials i les de videoconferència. 

13.15 hores. Finalitzada la intervenció d'Eduard Romeu, ara torna a ser el torn de Jaume Carrasco, president de la Comissió Econòmica.

13.12 hores. Romeu explica que el Club preveu acabar el present exercici en números verds malgrat la reducció d'ingressos derivats del trasllat a l'Estadi Olímpic. Ara bé, la previsió és generar 859 milions d'euros i un benefici d'11 milions d'euros abans impostos. Aquests beneficis no inclouen cap injecció extraordinària, és a dir, que els beneficis estan compostos pels ingressos ordinaris d'un exercici natural.

12.57 hores. Eduard Romeu presentarà el tercer punt de l'ordre del dia: la presentació del pressupost de la temporada 23/24. 

ℹ RECORDEM: L'Assamblea ha començat amb l'informe del President. Joan Laporta ha comentat que "la recuperació esportiva, econòmica i institucional del FC Barcelona s’està assolint, perquè ens hem mantingut més units que mai davant dels qui ens volen perjudicar". 

12.56 hores. Aprovat el primer punt de l'ordre del dia: la liquidació de l'exercici econòmic de la temporada 2022/23. Hi havia acreditats 462 compromissaris i compromissàries, amb els següents resultats: 

✅ 376 vots a favor

❌ 45 vots en contra

⚪ 20 vots en blanc

_GP29043

12.42 hores. Ara sí, es procedirà a la votació de la liquidació de l'exercici econòmic de la temporada 22/23.

12.30 hores. S'informa que, a les 12.30 hores, hi havia 656 socis i sòcies compromissaris acreditats. Segueix el torn obert de preguntes sobre la liquidació de l'exercici econòmic de la temporada 22/23. 

12.00 hores. El secretari de la Junta Directiva Josep Cubells informa que, a les 11.51 hores, hi havia 644 compromissaris i compromissàries acreditats a l'Assamblea.

11.35 hores. Passem al torn d'intervencions i les preguntes dels socis i sòcies. S'han rebut 24 preguntes sobre aquest punt de l'ordre del dia a través del formulari que s'havia obert a través del web del Club. Després serà el torn de les preguntes presencials i les fetes a través de videoconferència. 

11.22 hores. Finalitza la intervenció d'Eduard Romeu. Ara, el secretari Josep Cubells dona pas al president de la comissió econòmica, Jaume Carrasco. 

_GP25062

11.14 hores. El vicepresident de l'àrea econòmica explica que el FC Barcelona ha tancat l'exercici 2022/23 amb un benefici net de 304 milions d'euros després d'impostos, resultat superior a l'aprovat en el pressupost de la temporada passada. Uns números que ja va explicar dimecres passat, en una roda de premsa davant els mitjans de comunicació. 

_GP25025

10.59 hores. Finalitza la intervenció del president Joan Laporta. A continuació, serà el torn d'Eduard Romeu, que presentarà el segon punt de l'ordre del dia: la liquidació de l'exercici econòmic de la temporada 22/23. Abans, però, Josep Cubells informa que, a les 10.45 hores, hi havia 571 socis i sòcies compromissaris acreditats. 

_GP24695

10.58 hores. "Us puc assegurar que, com més intensa i forta sigui la lluita per defensar els interessos del Barça, més forta és l’estima que tenim pel Club i per la seva gent"

10.57 hores. "El Barça només ens té a nosaltres, als barcelonistes. I hem de tancar files, més units que mai, perquè no tenim ni volem tenir Estats poderosos al darrere ni milionaris que vulguin controlar el Club. La nostra força ens l’atorga la nostra identitat, la nostra història i el nostre model de propietat"

10.55 hores. "El Barça és un Club compromès amb la diversitat, l’equitat i la inclusió i, per tant totes les polítiques que se’n deriven en aquest sentit són elements clau en la nostra cultura organitzativa. I també avancem amb el compromís amb la Sostenibilitat"

10.50 hores. "El Barça, més d'hora que tard, sortirà absolt. I, desafortunadament per al madridisme sociològic, tornarem a repetir el millor Barça de la història"

10.44 hores. "La nostra història no s’embruta. I aquí em refereixo a l’atac més ferotge que ha rebut el Barça en tota la seva història, l’anomenat “cas Negreira”, que és una gegantesca campanya contra el Club. No hem fet res del que se'ns acusa"

10.42 hores. "L'Espai Barça és el projecte institucional més important de la història del Club i va per bon camí. Estem seguint el calendari establert i, si no hi ha cap imponderable, la previsió és que tornarem a casa a finals de novembre de 2024, just quan s’iniciaran els actes de celebració del 125è aniversari"

10.40 hores. "Institucionalment, hem consolidat i ampliat un seguit d’aliances estratègiques que confirmen la fortalesa i l’atracció que genera el Barça en tots els àmbits. El Barça torna a ser una referència de la industria de l’esport i cada vegada son més els partners i inversors d’arreu del món que volen associar-se amb la nostra marca"

10.37 hores. "Amb una situació relativament estable, entrem en una nova fase que ens ha de permetre desplegar accions a llarg termini per culminar la recuperació del Club i la consolidació de l’entitat a la primera línia mundial. Aquest és el nou repte"

10.32 hores. "Per la temporada present, la 23-24, tenim previst assolir uns ingressos de 859 milions d’euros i tancar amb un benefici d’11 milions d'euros abans d’impostos. Uns números que consoliden l’estabilitat econòmica del Club, ja que es presenten sense la previsió d’activar més palanques o operacions no-ordinàries. I això malgrat la reducció d’ingressos ordinaris derivats del trasllat a Monjuïc"

10.27 hores. "Avui, però, presentarem un exercici amb un benefici net de 304 milions d’euros després d’impostos, un resultat superior a l’aprovat per tots vostès en el pressupost de la temporada passada"

10.24 hores. "En els tres primers mesos de mandat corresponents a la part final de la temporada 2020-21 vam optimitzar tots els nostres esforços en salvar, literalment, el Club de l’enfonsament. En qualsevol empresa privada, hagués entrat en procés de fallida tècnica. Però no ens vam arrugar i vam prendre decisions valentes per evitar la tragèdia"

10.20 hores. "En l’àmbit esportiu, estem en el camí del retorn a l’excel·lència esportiva. En referència al primer equip, tenim una plantilla altament competitiva, amb la consolidació de nous i joves talents procedents en la major part del futbol base, un equip que en el seu conjunt avui té molt més valor de mercat i és més sostenible econòmicament del que ens vam trobar quan vam arribar. Però no només en futbol: la temporada anterior, com bé recordaran, ho vam viure i celebrar amb la consecució de les 6 lligues assolides per tots els equips professionals, un fet sense precedents en l’esport mundial"

10.18 hores. "Entre tots i totes hem salvat el Club, tot i els nombrosos entrebancs, heretats i sobrevinguts, que ens hem trobat"

10.17 hores. "Hem arribat a l’equador de l’actual mandat. I puc dir, amb tota rotunditat, i amb molt d’orgull, que s’ha treballat molt, i bé, per revertir una situació adversa atès que l’herència que vam rebre quan ens van fer confiança, el març de 2021, era molt dolenta. Des d’aleshores hem aplicat un pla estratègic per estabilitzar l’entitat, una fita que estem aconseguint amb talent, coneixement, perseverança, esforç, imaginació, valentia i audàcia i, sobretot amb la seva confiança, que agraeixo profundament"

10.10 hores. Ara és el torn del primer punt de l'ordre del dia: l'informe del President.

10.07 hores. Minut de silenci en memòria dels socis i sòcies que han mort en els últims mesos. Descansin en pau.

10.00 hores. Ara sí, comença l'Assemblea. El secretari de la Junta Directiva Josep Cubells dona la benvinguda i explica el funcionament de la mateixa. Cubells ha explicat que a les 9.55 hores hi havia acreditats 417 compromissaris i compromissàries. Cal recordar que l'Assemblea d'enguany és telemàtica. Els membres del Senat, els expresidents i els membres de les comissions estatutàries han estat convidats presencialment a l'Auditori 1899. 

09.30 hores. El secretari de la Junta Directiva, Josep Cubells, compareix en primera convocatòria. Segons marquen els Estatuts, i com que no hi ha quòrum suficient, l'Assemblea General Ordinària començarà en segona convocatòria, a partir de les 10 hores.  

09.00 hores. Cal recordar que l'Assemblea d'enguany serà telemàtica, tot i celebrar-se a l'Auditori 1899. Els compromissaris que hi participen poden connectar-se a través d'aquest enllaç. Arrencarà a les 09.30 hores en primera convocatòria i a les 10 hores en segona.

08.50 hores. Bon dia! Arrenquem el minut a minut corresponent a l'Assemblea General Ordinària, que té un ordre del dia amb vuit punts.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut