Xavi:

Xavi: "Hem tingut mentalitat guanyadora"

L'entrenador culer s'ha mostrat encantat amb la remuntada de caràcter dels seus jugadors, que han aconseguit posar el Barça a vuitens de la Champions després de dues temporades

El Barça de Xavi Hernández torna als vuitens de final de la Champions després de dues temporades sense olorar les eliminatòries de la màxima competició continental, i ho ha fet després d'haver de remuntar contra un Porto que s'havia avançat a l'Estadi Olímpic. 

Un exercici de caràcter i d'orgull que el tècnic culer ha assegurat que el deixava "molt content per l'equip i pel Club". "Ho necessitàvem després de dos anys. Hem reaccionat bé i hem tingut mentalitat guanyadora en molts moments. El triomf és merescut", ha recalcat.

La gran segona part

Un triomf que s'ha fonamentat, en bona part, en una gran segona meitat. Sobre això, ha explicat: "Havíem de ser més atrevits, era moment de jugar més endavant. Estic molt feliç perquè la segona part ha estat molt bona".

No es pot oblidar que després de dos anys caient a la fase de grups, el fet de passar als vuitens era capital. Xavi ho ha qualificat com "un pas molt important". "Significa molt per al Club, és el primer objectiu complert a la Champions. Ens dona tranquil·litat i confiança, sobretot als jugadors", ha assegurat el tècnic.

Els noms propis

Un triomf coral, però amb alguns noms propis, com el de João Cancelo, golejador en el primer i assistent en el segon, com a mostra del seu gran partit. "Ha fet un superpartit, ha marcat diferències. Era l'home lliure, i a la segona part ho hem sabut interpretar", ha comentat Xavi.

Un dels grans protagonistes del partit ha estat Iñaki Peña, que tornava a ocupar el lloc de Ter Stegen i ha estat a un gran nivell, com ha reconegut l'entrenador. "Per Iñaki Peña era molt important aquest gran partit i ha estat extraordinari, no només amb les aturades sinó també en el joc de construcció des del darrere. No és casualitat".

Així doncs, tot han estat bones notícies, amb el Barça als vuitens de final, i el primer dels tres partits seguits a Montjuïc saldat amb victòria. Ara, canvi de xip per rebre l'Atlètic de Madrid (3 de desembre a les 21.00 h), i el Girona (10 de desembre a les 21.00 h).

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut