El FC Barcelona, compromès amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El FC Barcelona, compromès amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Una jornada entre els primers equips de bàsquet femení, masculí i UNES Barça o la subtitulació de l’himne a l’Estadi Johan Cruyff i el Palau Blaugrana són alguns exemples de la voluntat del Club per promoure un món més accessible, equitatiu i inclusiu

En el ferm compromís del FC Barcelona per la defensa dels drets i el benestar de les persones amb discapacitat, i amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat que es celebra el 3 de desembre, el Club presenta les iniciatives que duu a terme de manera continuada des del departament de Diversitat, Equitat i Inclusió, amb l’objectiu de contribuir a una societat on aquest col·lectiu tingui accés a un desenvolupament esportiu, a banda del personal i professional.

Team Building entre els primers equips de bàsquet femení, masculí i UNES Barça

El passat dimarts 28 de novembre es va celebrar al Palau Blaugrana una jornada entre els primers equips de bàsquet femení, masculí i UNES Barça (l’equip de bàsquet en cadira de rodes). Una primera presa de contacte amb l’esport adaptat i d’inclusió tant en la seva vessant més pràctica com pel que fa a les vivències personals, i on jugadors i jugadores van poder experimentar en primera persona què significa jugar amb cadira de rodes, una realitat totalment nova per a ells.

Al Team Building van participar les jugadores Karla Erjavec, Lola Pendande, Angie Bjorklund, Carol Guerrero i Roselis Silva, per part del Barça CBS; Àlex Abrines, Oriol Paulí, Darío Brizuela, Joel Parra i Jabari Parker, per part del primer equip masculí; i Fernando Valderrama, Laia Antón, Rafael Benitez, Teodoro López, Alexandre Manuel Conde i Maria Heras, per part d’UNES Barça.  

Avui, amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, l’UNES Barça farà una exhibició del seu joc a la mitja part del partit de Lliga del Barça – Covirán Granada.

Subtitulació de l’himne del Barça a l’Estadi Johan Cruyff i el Palau Blaugrana

El ‘Cant del Barça’ ja no només se sent, sinó que també es pot llegir als videomarcadors de  l’Estadi Johan Cruyff i del Palau Blaugrana a tots els partits, tal com es feia ja a l’Spotify Camp Nou. Aquesta és una de les iniciatives d’accessibilitat que es treballen des del Club i que beneficia a tothom i especialment les persones amb sordesa o pèrdua auditiva per seguir i cantar l’himne, un dels moments clau de les cites esportives culers.

Subtitulació del documental ‘Una temporada de reptes’ del Fundació Barça Genuine

Fruit del conveni amb ACAPPS (Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa), la mateixa associació ha realitzat la subtitulació d’‘Una temporada de reptes’, el documental del Fundació Barça Genuine. Un curtmetratge que explica l’experiència d’aquest equip de futbol del Club, format per joves amb discapacitat intel·lectual la temporada passada. Aquest documental es va projectar en la presentació de l’equip Fundació Barça 2023/24, el passat dijous 30 de novembre a l’Auditori 1899, amb la  presència del president Joan Laporta i del nou ambaixador de l’equip, Ronald Araujo, i davant de les entitats del tercer sector que  col·laboren en el projecte, familiars dels jugadors i les jugadores i staff.

Una altra de les activitats que el Fundació Barça Genuine durà a terme el dia 3 de desembre és un Quadrangular d’aquest mateix equip, on hi participaran altres equips amb discapacitat intel·lectual de les Penyes Barcelonistes de Sant Vicenç dels Horts, de Vilassar de Mar, i d’Arbúcies i que tindrà lloc a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Una celebració per a la Inclusió

"La inclusió és a les nostres mans" és la campanya impulsada per Allianz, el FC Barcelona i la seva Fundació, amb la qual de forma conjunta es vol subratllar la importància de la integració de les persones amb discapacitat per mitjà de l'esport, en general, i del futbol en particular.

La campanya compta amb un gest simbòlic d’agafar-se els canells amb les mans, que ja s’ha vist en la celebració dels gols d’algunes jugadores del Barça Femení, i que vol conscienciar del valor del compromís individual de tothom per aconseguir la inclusió de les persones amb discapacitat en tots els àmbits.

Avui s’ha convidat al partit del Barça - Atlético de Madrid corresponent a la Jornada 15 de la Lliga, a 22 nens i nenes amb discapacitat per gaudir de l’experiència de sortir al camp de la mà dels jugadors, i també es convidarà a fer el mateix gest a l’Estadi.

Un compromís ferm i sostingut en el temps

El Barça creu en el desenvolupament inclusiu, equitatiu i sostenible i no dubta a posar el seu altaveu mediàtic i la seva capacitat d’influència per tal de sensibilitzar i promoure la integració de tots els col·lectius, també en l’esport i en especial aquest 3 de desembre, que es celebra el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, fixat des del 1992 per l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Les persones amb discapacitat formen part del dia a dia del FC Barcelona i en el si del Club es realitzen contínuament accions i activitats a favor dels membres d’aquest col·lectiu.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut