Barça - BAXI Manresa: Primera derrota al Palau (82-83)
Ofert per

Els de Roger Grimau cauen contra els manresans en un partit que s'ha decidit amb un tir lliure

No ha pogut ser. El Barça ha caigut per primera vegada aquesta temporada al Palau contra el BAXI Manresa en un vibrant derbi català que s'ha decidit quan quedaven únicament quatre segons de partit. Dani Garcia, amb un tir lliure, ha sentenciat el conjunt culer, que ha caigut per un punt, amb un 82-83 favorable als manresans.

El Manresa colpeja primer

L'equip del Bages ha començat el partit demostrant per què es troba amunt a la classificació. Els de Pedro Martínez han plantejat un primer quart molt intens tant defensivament com ofensivament. Brandon Taylor i Travante Williams, amb sis i cinc punts durant aquest període respectivament, han liderat l'atac dels blanc-i-vermells.

Els de Roger Grimau no han trobat la solució a aquest enfocament del BAXI i han anat gran part del temps a remolc dels manresans. Així doncs, amb el gran encert a les dues bandes del Manresa, el conjunt blaugrana ha acabat el primer quart 10 punts per darrere (14-24).

Revifada culer

Tot i acabar caient al final del segon quart, el Barça ha ofert una millor cara a la represa del matx. La pressió defensiva ha tingut major impacte i l'equip culer ha tingut més avantatge en punts al contraatac. Willy Hernangómez ha actuat com a catalitzador dels atacs, mentre que Jokubaitis ha estat el motor de l'atac barceloní. La presència de Da Silva a les dues pintures ha estat essencial també, ja que ell i Parra han sabut contrarestar les envestides dels manresans en ambdós costats. Amb una ratxa de nou punts inclosa, el Barça ha retallat distàncies fins a tres punts (36-39).

Vuit punts de Satoransky per igualar el partit

El '13' del Barça ha estat la peça clau en atac per als de Grimau. El base txec ha tingut la clau de la remuntada. El joc ha passat pràcticament per les seves mans i ha anotat vuit punts en menys de sis minuts. Amb el marcador constantment anivellat, els culers han agraït la seva aportació que ha dut el conjunt barceloní a igualar en més d'una ocasió el partit (47-47, min. 26).

El Manresa torna a atacar

Després d'aquesta ratxa anotadora del Barça, on Laprovittola també ha participat amb vuit punts. El BAXI Manresa ha reactivat el xip en atac i, comandat per la seva estrella a la lliga, Devin Robinson, s'ha tornat a desenganxar del marcador a base de triples (fins a cinc n'han encertat els de Pedro Martínez). L'ala-pívot estatunidenc, que fins al tercer període ha passat desapercebut, ha ensenyat per què és, fins ara, el tercer en valoració de l'ACB (17,7 punts de valoració de mitjana). Amb sis punts, un tap, un rebot i una assistència ha comandat els seus que han finalitzat el tercer quart cinc punts per damunt (60-65).

El Palau pateix la primera derrota

Últims 10 minuts d'alta freqüència. Amb la curta distància dels manresans sobre els barcelonins, el Palau s'ha fet notar més que mai. I els de Grimau ho han agraït. El Barça en menys de cinc minuts ha aconseguit un parcial de 17-6 favorable i, per primer cop en tot el partit, han aconseguit una diferència positiva de +6 punts al marcador.

El BAXI Manresa, però, no ha abaixat en cap moment els braços i ha apagat l'eufòria generada pels 10 punts aquest quart de Brizuela, que fins als dos minuts finals s'havia vestit d'heroi culer. Aquest cop, malauradament, el Palau no ha pogut celebrar una nova victòria dels seus, ja que el tir lliure final de Garcia ha segellat la primera derrota com a local del Barça a l'ACB per 82-83.