Barça Atlètic - Ponferradina: Empat agredolç (1-1)

Els blaugranes han dominat el partit contra el segon classificat i s'han avançat en el marcador, però només s'acaben emportant un punt

El Barça Atlètic ha empatat amb la Ponferradina en l'últim partit de Lliga de l'any (1-1). Els de Rafa Márquez han dominat el partit contra una de les potències de la categoria, i fins i tot s'han avançat en el marcador, però els lleonesos han aconseguit empatar de seguida i ambdós conjunts s'han repartit un punt.

Domini inicial...

El Barça ha començat amb el domini del partit i ha buscat els pocs espais que hi havia entre la millor defensa de la categoria. Pau Víctor ha tingut la primera gran ocasió blaugrana, amb Prieto embrutant els guants per primera vegada per evitar el gol. La Ponferradina ha anat creixent amb el pas dels minuts, però no li ha provocat cap ensurt a Marc Vidal per la solidesa a l'eix defensiu dels de Rafa Márquez.

...que acaba amb igualtat en el marcador

De la mateixa manera, els blaugranes han tingut problemes per sobrepassar els tres quarts de camp per la rugositat de la línia defensiva dels visitants. El Barça ha continuat mastegant sorra per trencar el bloc mitjà dels lleonesos i Alarcón ha tingut l'última ocasió dels culers a la primera part, però el seu cop de cap no ha trobat els tres pals.

Fregant el gol

A la represa, el guió del partit ha sigut el mateix, amb la Ponferradina tancada al darrere i esperant poder sortir amb rapidesa en algun contracop. Alarcón, com a les acaballes dels primers 45 minuts, l'ha tornat a tenir. Una bona baixada de cap d'Héctor Fort l'ha caçat l'extrem de Castelldefels, però Prieto ha tornat a posar una mà salvadora per evitar encetar la llauna blaugrana. Tot seguit, Mikayil Faye ha fet tremolar el travesser de la porteria lleonesa després d'un xut de falta esplèndid.

L'alegria dura poc

Els barcelonins han continuat tenint paciència i el premi a la insistència ha arribat. Alarcón, el més actiu en atac, ha trencat el seu malefici amb el gol amb una gran retallada dins l'àrea i una canonada que, aquest cop, el porter visitant no ha pogut aturar. Malauradament, només cinc minuts després, la Ponferradina ha empatat de la mà de Dacosta.

El Barça no ha abaixat els braços i, de seguida, ha estat a punt de tornar a avançar-se en el marcador, però s'ha trobat amb Prieto per partida doble. Primer, ha aturat un xut potent de Marc Guiu, que acabava d'entrar al terreny de joc, mentre que en el refús ha tapat la porteria lleonesa com si fos un gegant davant l'intent d'Aleix Garrido. El conjunt visitant ha pressionat en els últims minuts, però l'electrònic no s'ha mogut més i ambdós conjunts s'han repartit un punt a l'Estadi Johan Cruyff en l'últim partit de l'any.