Un 2023 amb un centenar de gols blaugranes

Un 2023 amb un centenar de gols blaugranes

Les dianes de Raphinha i Sergi Roberto davant l'Almeria han contribuït que l'equip de Xavi assoleixi aquesta xifra rodona en el darrer matx de l'any

L'afició blaugrana ha cantat 101 gols de l'equip de Xavi aquest 2023. Una xifra centenària que ha sortit a la palestra gràcies a les dianes que Raphinha i Sergi Roberto (2) s'han apuntat davant l'Almeria. D'aquesta manera, el darrer matx de l'any a l'Estadi Olímpic Lluís Companys ha conclòs amb doble felicitat. La de la victòria i la dels gols. 

Sergi Roberto, marca el 100 i el 101

El davanter brasiler i el capità blaugrana, per partida doble, han regalat al públic assistent a Montjuïc les darreres dianes anotades per l'elenc de Xavi Hernández en aquest 2023. Els dos primers han estat un córner. Primer, l'11 ha aprofitat un refús de Maximiano, que ha negat uns quants gols aquesta jornada a Montjuïc, i després el 20 ha telegrafiat un potent i bell cop de cap al fons de la xarxa. Un encert en la definició que el migcampista de Reus ha repetit davant la sortida del porter de l'Almeria; xut ras que s'ha colat per sota les cames. 

Dos noms que han engrandit la seva aportació anotadora en una llista on figuren 22 futbolistes. Robert Lewandowski ocupa la posició d'or en aquest rànquing. Sens dubte, que la consecució del seu primer Pitxitxi amb la samarreta del FC Barcelona ha tingut molt a veure en aquesta primera posició. Raphinha i Ferran Torres completen les altres posicions del podi. 

Més enllà d'aquests tres noms, el Barça ha arribat a aquesta dada centenària gràcies a la contribució d'altres 19 jugadors. Alguns destaquen perquè ha estat la seva estrena realitzadora amb la samarreta culer. Les inauguracions anotadores que han copsat més portades i més focus han estat les d'aquells blaugranes que han aterrat al Club en el mercat de fitxatges d'aquesta temporada 2023/24 o la d'aquells que han fet el seu debut procedent de La Masia. En el primer cas trobem a João Félix, amb sis, João Cancelo, amb tres, İlkay Gündoğan, amb dos. I, en el segon a Fermín López, amb dos, Marc Guiu, amb dos, i Lamine Yamal, amb un. 

El catàleg d'enviar la pilota al fons de la xarxa aquest 2023 el completen: Ansu Fati, Pedri, Gavi, Dembélé, Sergi Roberto, Jordi Alba, Kessie, Araujo, Kounde, Marcos Alonso, Frenkie de Jong, Christensen i Balde. En aquest any l'entusiasme del gol també l'han viscut els i les culers gràcies als rivals. Perquè fins a cinc han estat en pròpia porta. Però també serveixen per tancar un 2023 de partits oficials amb una xifra centenària. I per esperar un 2024 amb més felicitat anotadora.  

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut