Olimpia Milano - Barça: La reacció arriba massa tard (74-70)
Ofert per

El Barça es queda a les portes de remuntar un partit que semblava perdut al descans però acaba sumant la vuitena derrota europea de la temporada

El Barça torna de Milà amb les mans buides després de caure (74-70) en un partit en el qual han anat de menys a més. Tot i mostrar una millor versió en el segon temps, el desencert en el triple i una primera meitat molt fluixa han impossibilitat la remuntada.

Tot malament a la primera part

Malgrat l'envit inicial blaugrana, amb els quatre primers punts del partit a les mans de Vesely, el primer quart ha estat molt lluny del que hauria desitjat Roger Grimau. Permissius en defensa, amb poca contundència en el rebot, i desencertats en atac, els milanesos no han necessitat un nivell massa elevat per agafar una bona renda (23-12) després de 10 minuts de joc. Un primer quart que, en canvi, ha portat la gran notícia del retorn de Nico Laprovittola, lesionat des del 7 de gener.

1956018353

El segon període ha començat amb un Barça millorat, buscant la referència atacant de Willy Hernangómez per intentar fer mal des de prop del cèrcol, veient que des del triple semblava impossible, però també ha estat poc més que un miratge. Res ha sortit bé, ni en defensa ni en atac, amb moltes pèrdues de pilota i un únic triple en 20 minuts de joc, el que ha aconseguit Jabari Parker a les acaballes d'un primer temps per oblidar (47-28).

Imperial Vesely

Com si es tractés d'un altre partit, la segona part s'ha inaugurat amb un parcial de 2-10 a favor d'un Barça que s'ha encomanat a Jan Vesely per a reenganxar-se al duel. El txec feia imperar la seva llei en atac i ha posat el Barça a només set punts. Tot i que el Milà ha reaccionat amb dos triples molt seguits, les sensacions ja eren molt i molt diferents i s'ha deixat els italians a només 10 punts en 10 minuts i a una diferència totalment salvable (57-49).

Ja entrats en el darrer període, el desencert flagrant des de la línia de tres ha penalitzat els intents de remuntada, amb diversos tirs totalment alliberats que sempre acaben amb el mateix resultat: decebedor. Això ha donat ales als locals, que, sense fer un bàsquet brillant, mantenien una distància al voltant de la desena. De fet, després d'un parell de jugades nefastes s'ha incrementat fins als 14, i semblava que la gran feina feta en el tercer quart no serviria per a res.

1956018309

Remuntada frustrada

Dos atacs bons de forma consecutiva i amb un triple (per fi!) de Satornasky ha forçat Ettore Messina a aturar el partit (67-58). En la jugada posterior, els àrbitres primer han assenyalat un camp enrere a favor del Barça però, també una tècnica a Brizuela que ha acabat expulsant el basc, però el Barça ha respost amb un 2+1 de Vesely i un triplàs de Jabari que deixava el partit en 5 punts amb dos minuts de joc.

Els àrbitres han posat una mica d'aigua al vi amb una altra tècnica, la tercera en contra, que ha abaixat el ritme culer i ha acabat fent impossible la remuntada. Tot i acostar-se en els últims segons a només dos punts, la muntanya era massa alta, l'esforç ha estat estèril i ha acabat forçant la vuitena derrota europea del curs (74-70).

El directiu Josep Cubells, present aquest divendres a Milà, ha donat ànims als jugadors després d'haver lluitat fins al final i els ha encoratjat a continuar treballant per tornar a sumar victòries al Palau Blaugrana en els propers partits contra el Palencia (diumenge 28, 17.00 hores) i davant la Virtus Segafredo Bologna (dimecres 31, 20.30 hores).