Barça - València Basket: Derrota d'infart al Palau Blaugrana (76-79)
Ofert per

Els culers han perdut un partit amb molta intensitat i han tingut la pròrroga a l'abast, però Laprovittola ha fallat el triple final

El Barça no ha pogut tancar una setmana perfecte al Palau Blaugrana. Els de Roger Grimau han caigut davant el València Basket (76-79) en un partit vibrant i amb molta intensitat. Els culers han tingut el triple final per empatar el duel i anar a la pròrroga, però Laprovittola no ha estat encertat. Així, els blaugranes sumen la setena derrota a la Lliga Endesa, però continuen a la tercera posició.

Inici amb molta intensitat i defensa

Els primers atacs del duel han estat plens d'errades i pèrdues d'ambdós conjunts, amb unes defenses molt físiques i amb molta intensitat. Oscar Da Silva ha començat el partit endollat i els primers cinc punts del Barça han sigut de l'alemany. Willy Hernangómez, d'ençà de la seva entrada, ha dominat a la pintura i això ha permès obrir la primera escletxa en el marcador (17-11, min. 8). Tot i això, el València ha reaccionat i ha aconseguit igualar l'electrònic al final del primer quart (19-19).

Jabari Parker posa la màgia...

En el segon capítol, la defensa blaugrana ha dominat i tant Hernangómez com Jabari Parker s'han fet gegants sota el cèrcol per evitar les cistelles dels valencians amb taps espectaculars. A més, el canell del 22 ha començat a carburar i els de Roger Grimau han tornat als sis punts d'avantatge. Gràcies a les accions plàstiques i plenes de qualitat del nord-americà, que s'ha enfilat fins als 10 punts a la primera part, i l'encert dels jugadors culers, el Barça ha començat a escapar-se i ha aconseguit la màxima del partit (40-31, min. 18).

... però el València reacciona

Tot i això, la història del primer quart s'ha repetit, i quan semblava que els barcelonins podien obrir una escletxa important en el marcador, el València s'ha tornat a posar en el partit. Els visitants no han donat el seu braç a tòrcer i amb un parcial de 0-7 i accions desafortunades per part dels blaugranes en els últims segons han deixat l'avantatge culer en només dos punts al descans i amb un escenari molt igualat (40-38).

Un tercer quart de cara i creu

A la represa, el Barça ha començat de manera superba amb un 2+1 de Willy Hernangómez i un triple de Darío Brizuela que li han donat, de nou, una distància important en el lluminós. El Palau Blaugrana ha vibrat amb la defensa dels seus i amb el domini imperial del pivot madrileny a la pintura, que no ha parat de fer ballar als seus defensors. Una esmaixada plàstica i voladora de Tomas Satoransky ha provocat que el València Basket hagués d'aturar el partit (56-44, min. 25). Però en els últims minuts del tercer quart, el cèrcol s'ha tancat per als blaugranes i un parcial de 0-16 per part dels valencians ha capgirat el duel. Així, els de Roger Grimau han hagut de remar cap a l'últim període dos punts per sota en el marcador (58-60).

Final d'infart amb derrota

En el darrer període, tant els jugadors blaugranes com el Palau s'han posat la granota de treball per emportar-se un triomf molt important. Tot i això, el rebot ofensiu ha continuat castigant al Barça, amb el València doblant les xifres respecte als blaugranes en aquest aspecte. Tomas Satoransky i Jabari Parker han fet embogir els aficionats presents al feu barcelonista amb unes esmaixades espectaculars i han posat la fe en la remuntada, però els visitants han continuat amb l'encert. Amb la possessió final i tres punts per sota, el triple de Laprovittola per empatar no ha acabat entrant i el Barça no ha pogut tancar la setmana amb un tres de tres en victòries.