Barça - Maccabi: Última empenta europea a casa

Barça - Maccabi: Última empenta europea a casa

Els blaugranes reben el conjunt israelià en l'últim partit de la fase regular que es disputarà al Palau Blaugrana

El Barça afronta aquest dijous l'últim duel a casa de la fase regular de l'Eurolliga contra el Maccabi Tel-Aviv (20.30 hores, Vamos). Els de Roger Grimau buscaran la victòria en la penúltima jornada per tenir pràcticament enllestit el factor pista en els play-offs de la màxima competició continental. Actualment a la quarta posició, els blaugranes podrien variar la seva plaça depenent dels resultats d'altres partits. Així, el conjunt barceloní voldrà repetir el triomf valuós obtingut a domicili contra el Bayern la setmana passada.

Per això, el Palau Blaugrana haurà de ser un fortí per aconseguir la victòria, ja que al davant hi haurà un rival molt rocós: el conjunt israelià ha guanyat els seus últims 17 partits entre les tres competicions que disputa: la Lliga i la Copa d'Israel i l'Eurolliga. Amb sis victòries consecutives a la màxima competició continental, el Maccabi s'ha endinsat de ple en la lluita pels play-offs i a hores d'ara ocupa la setena posició, en lloc de play-in, i buscarà continuar l'escalada per assegurar-se una plaça entre els millors equips restants d'Europa.

Grimau: "Hem de treure la nostra millor versió"

Roger Grimau ha parlat en la prèvia del partit contra el conjunt de Tel-Aviv i ha assegurat que per guanyar el duel contra el Maccabi "s'ha de treure la millor versió" per la seva dinàmica guanyadora i la capacitat anotadora que tenen. "Hi ha jugadors de moltíssim talent i tenen molts punts a les mans. Sense necessitar molta cosa són capaços d'anotar", ha dit el tècnic blaugrana.

L'entrenador barceloní també ha volgut posar èmfasi en la importància del Palau Blaugrana de cara als partits transcendentals que queden: "El Palau, com tot l'any, està espectacular. Sempre està ple i al nostre costat, el necessitem i sabem que estarà allà, no hi ha cap mena de dubte. Demà hi haurà un Palau espectacular i espero que ens ajudin i ens arrosseguin en els moments durs", ha confessat Grimau.

A més, ha destacat els aspectes a evitar per poder disputar el duel contra el Maccabi: "Hem de defensar l'u contra u amb grandíssims jugadors i intentar reduir els punts, perquè són grans anotadors. Hem de provocar més tirs i que no tinguin un percentatge bo, a més d'intentar controlar el rebot. Tenen un rebot ofensiu molt fort. És un partit de molta concentració i haurem de fer 40 minuts molt bons i molt regulars".

Laprovittola: "Necessitem i volem guanyar"

Nico Laprovittola també ha sigut protagonista davant els mitjans de comunicació i l'argentí, en la línia del seu entrenador, ha posat la clau en la concentració durant el partit: "Hem d'estar concentrats i donar-ho tot a la pista. El Maccabi té molt poder ofensiu i nosaltres hem de posar molt d'èmfasi en els nostres errors defensius, minimitzar-los al màxim, i en atac tenir paciència, fer-los patir en defensa i cuidar molt el rebot".

Així, ha volgut qualificar l'enfrontament pràcticament a vida o mort: "Cada setmana és diferent i cada partit és un de nou amb molta pressió. Però potser, el de demà és a vida a mort, és molt important i l'afrontarem amb aquesta importància. Necessitem guanyar i volem guanyar, sobretot al Palau. Ens hem de fer forts aquí i arribar amb un bon impuls als play-offs".

Amb l'actual quarta posició a la classificació de l'Eurolliga, el 20 blaugrana ha assegurat que "estar entre els 4 millors equips d'Eurolliga és un gran assoliment per al Club i per a l'equip". A més, el base s'ha mostrat satisfet amb l'any en general: "Estic content amb la temporada que estem fent, l'equip és capaç de fer moltes coses bones, jugar bé a bàsquet i dominar els partits. Estem fent tots un gran treball".

El Clàssic, a l'horitzó

Després del transcendental partit europeu al Palau, els blaugranes rebran l'etern rival, el Reial Madrid, en partit corresponent a la Lliga Endesa aquest diumenge (18.30 hores, Movistar+). El temple culer viurà un nou Clàssic de competició domèstica amb la intenció d'assegurar la tercera plaça en una classificació molt ajustada.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut