Cinc curiositats del Barça - Reial Societat

Cinc curiositats del Barça - Reial Societat

Fem un repàs a algunes curiositats d'un dels grans rivals dels de Xavi Hernández aquests darrers anys

El Barça rep aquest dilluns la Reial Societat (21.00 hores, Movistar+) amb la necessitat de donar una alegria a l'aficionat culer després de caure contra el Girona a Montilivi. L'Estadi Olímpic Lluís Companys serà l'escenari d'aquest xoc entre catalans i bascos, on amb només un empat el Barça deixarà segellada la seva classificació per a la pròxima edició de la Champions

Grans resultats com a local

Tot i que el precedent més proper no sigui favorable als de Xavi Hernández (van caure 1-2 a l'Spotify Camp Nou el curs passat), la Reial Societat és el tercer equip que més cops ha perdut a domicili contra els barcelonins. 65 derrotes en 76 partits, que es tradueixen en 194 gols a favor del Barça i 46 del bàndol donostiarra. Únicament l'Espanyol i l'Athletic Club han tornat més vegades amb les mans buides del temple culer, tot i que hi han disputat més enfrontaments. Així doncs, el conjunt blanc-i-blau té el pitjor percentatge de derrotes entre els cinc equips que més cops han caigut derrotats com a visitants contra els catalans  (85,53%).

Dos murs sota pals

Ter Stegen és el vigent guanyador del Trofeu Zamora i, tot i que sigui molt difícil, manté vives les opcions de revalidar-lo aquest curs. Empresa difícil per part de l'alemany, però ja ha demostrat més d'un cop que res és impossible per ell. Qui ho té millor, però, per aconseguir-ho és el seu homònim basc. Álex Remiro es troba en segona posició per darrere del també basc Unai Simón. Per tant, el xoc estrella d'aquest partit serà el que enfronti els dos porters.

Iñigo Martínez, l'últim en vestir ambdues samarretes

El central basc, provinent de l'Athletic Club, s'ha sumat a la llista de jugadors que han vestit les dues samarretes. El cas més recent és el de Rafinha que va arribar a Sant Sebastià, després del seu pas pel PSG. El brasiler acompanya Griezmann, qui va explotar el seu talent com extrem amb la Reial Societat i després d'haver-se convertit en una estrella mundial amb l'Atlètic, va arribar al Barça. El mateix any que el francès abandonava la disciplina 'txuri-urdin' cap a Madrid, Claudio Bravo ho feia amb destinació a Barcelona, on va ser el porter titular de la Lliga del triplet. Coneguts són els casos de Txiki Beguiristain, BakeroLópez Rekarte que van arribar junts el curs 1988/89 i els dos primers van ser part important del 'Dream Team'. 

Altres noms que completen el llistat són: Oier Olazábal, Periko Alonso, Goikoetxea Kodro. Una de les estrelles actuals dels donostiarres, Take Kubo, té passat culer en ser una de les últimes joies de la Masia; el mateix cas que el de Mikel Arteta.

Els dilluns, dia idíl·lic

El Barça ha hagut de jugar fins a 25 partits en un dia poc propens a la disputa d'un partit, sobretot quan els blaugranes entre setmana juguen competició europea o Copa del Rei. Tot i això, d'aquest global el Barça en surt amb grans resultats. 16 victòries i únicament sis derrotes. Una de les victòries més recordades del primer dia de la setmana, és el famós 5-0 contra el Reial Madrid la temporada 2010-11. Els blancs, a més, són l'equip contra el qual s'han enfrontat més els dilluns (3 en total).

Imanol Alguacil, el tercer més longeu

Des que l'entrenador basc ocupés el càrrec de primer entrenador de l'equip donostiarra el 27 de desembre del 2018, la Reial Societat no ha fet més que créixer. Sota les seves ordres els bascs van aconseguir aixecar el seu primer títol en 38 anys. La Copa del Rei del 2020 contra el seu màxim rival va ser el gran èxit en aquests cinc anys, quatre mesos i 11 dies. Tot aquest temps al capdavant del conjunt blanc-i-blau el converteix en el tercer entrenador de la Lliga que duu més temps liderant el seu equip, només per darrere de Simeone i de Joseba Arrasate; tanmateix, l'entrenador de l'Osasuna abandonarà al final d'aquest curs els 'Rojillos', així que probablement Alguacil acabi avançant-lo.

A més, el tècnic d'Orio va dirigir els 'txuri-urdin' a la seva cinquena edició de la Champions, on van caure eliminats contra el PSG, després d'uns grans vuitens i una destacada fase de grups.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut