La 10a Copa de la Reina per al Femení

La 10a Copa de la Reina per al Femení

Amb el triomf contra la Reial Societat a l'Estadi de la Romareda, el Barça ha sumat la seva quarta Copa en cinc anys

El Barça Femení suma la seva desena Copa de la Reina, quasi 30 anys després del primer cop que va aixecar-la. La victòria contra la Reial Societat és un èxit més d'un equip que passarà a la història del futbol femení després de completar el segon triplet nacional i preparar-se per a la seva cinquena final de la Champions de la setmana vinent. 

La quarta en cinc anys

Les de Jonatan Giráldez han dominat clarament la competició durant aquest lustre. El tècnic gallec n'ha aconseguit tres de les quatre que ha dirigit. Les blaugranes haurien pogut completar la maneta en cinc anys, però el curs passat un error va impedir la consecució d'aquesta gran gesta.

És la vuitena Copa de la Reina per a Alexia Putellas, la jugadora que més cops l'ha aixecat de la plantilla. A excepció de les finals del 1993/94 i del 2010/11, la de Mollet del Vallès ha estat a totes les edicions que el Femení ha guanyat el títol.

30 anys després de la primera

Aquest Barça no es pot comparar a aquell que va guanyar la primera Copa. Les blaugranes en aquell moment lluïen el nom de Club Femení Barcelona, sent una secció amateur del Club. A la final van arribar amb la difícil tasca de vèncer l'Oroquieta Villaverde, guanyador de la Lliga d'aquell mateix curs i vencedor i finalista de la Copa els dos anys anteriors. Així, l'equip madrileny arribava com el màxim favorit al títol. 

El 26 de juny de 1994, els gols d'Olga i Àfrica, més l'actuació heroica de la portera, Roser Serra, van segellar la victòria blaugrana. 30 anys després, el Femení blaugrana és un gegant a nivell estatal i europeu i el gran rival a batre per la resta d'equips. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut