El Barça Atlètic d’handbol acaba segon a la divisió de Plata

El Barça Atlètic d’handbol acaba segon a la divisió de Plata

El filial, amb una mitjana d’edat baixíssima, és subcampió de la fase regular

El Barça Atlètic d’handbol ha acabat aquest dissabte la seva temporada amb un triomf davant l’Unión Financiera Oviedo (28-24). Aquesta victòria ha certificat la segona posició a la Divisió d’Honor Plata, el segon graó de l’handbol espanyol. La fita és d’un mèrit enorme, per la joventut de l’equip i per l’aportació constant al primer equip dels seus jugadors referencials.

El filial blaugrana, que presentava moltes cares noves a la pretemporada, va començar el curs amb una sèrie de mals resultats mentre encaixava les peces. Així, en la jornada cinc, només acreditava un triomf i quatre derrotes.

Aquell inici, però, va ser un miratge. El Barça Atlètic va descarregar la pressió amb una victòria balsàmica (45-27) contra el Zamora en el sisè partit de la temporada i des de llavors ja no va parar de guanyar. Literalment. I és que els blaugranes van encadenar nou triomfs i un empat en les deu jornades següents.

Des d’aquell moment, el rendiment del Barça Atlètic ha estat molt regular, fins i tot en les pistes de més pressió de la categoria, sumant dos punts a places com Antequera, Guadalajara o Alcobendas.

L’equip dirigit per Ferran Porres i Luis Santos ha practicat durant tota la temporada un joc coral i de molta transició ràpida, similar al que desplega el primer equip de Carlos Ortega.

Gran aportació al primer equip

A més, l’aportació del Barça Atlètic a la plantilla absoluta ha estat constant i de molta ajuda. Més enllà del cas de Petar Cikusa, que ha estat un més a les ordres de Carlos Ortega durant tot el curs, han sobresortit altres noms.

Djordje Cikusa ha jugat 14 partits de Lliga Asobal; Ian Barrufet n’ha jugat 12; el capità del filial, Oriol Zarzuela, 10; Filip Saric ha saltat a la pista en 3 partits d'Asobal, tants com Òscar Grau. Tots ells han estat habituals en les sessions d’entrenament del primer equip i fins i tot han arribat a tenir aparicions puntuals en l’EHF Champions League.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut