Flick i Guardiola, únics amb un sextet

Flick i Guardiola, únics amb un sextet

El tècnic alemany ho va fer a la banqueta del Bayern i el català, com a tècnic barcelonista abans d’anar al club bavarès

Hansi Flick i Josep Guardiola: camins creuats amb un nexe comú. El tècnic català i l’entrenador alemany són els únics entrenadors que s’han alçat un Sextet. Un camí perfecte format per sis títols que el de Santpedor va aconseguir amb el FC Barcelona, per posteriorment emigrar a la capital de Baviera, i que el de Heidelberg, amb el FC Bayern Munic, per després passar del Club muniquès al blaugrana. 

Tenir un sextet al currículum d’entrenador és una alegria poc experimentada. Solament, el nou entrenador del FC Barcelona i l’extècnic barcelonista ho han pogut assaborir amb els seus propis llavis. Un nexe d’unió entre Hansi Flick i Josep Guardiola, que també han compartit equips entrenats. 

El triplet de Copa, Lliga i Champions deixa pas…

El llegendari migcampista blaugrana va ser el primer entrenador en el món del futbol en posar sis copes a la seva vitrina en un mateix any natural. Un sextet històric que es va produir l’any 2009. Tot va començar el curs 2008/09 amb la Copa del Rei alçada a Mestalla. Seguidament, va arribar la Lliga 2008/09, amb resultats memorables com el del 2-6 al Santiago Bernabéu.

Roma va tancar una campanya majestuosa del Barça ideat per Pep Guardiola. El FC Barcelona es tornava a proclamar campió d’Europa en tocar les estrelles del cel romà. Una cloenda màgica que va deixar pas a una nova temporada amb nous títols. 

… al primer sextet de la història del futbol

El curs 2009/10 va arrencar amb la consecució de la Supercopa d’Espanya. Tot seguit, Pedro atorgava la Supercopa d’Europa. La mel més dolça d’aquesta història encara havia d’arribar amb la cirereta del Mundial de Clubs. Messi, amb un gol amb l’escut del Barça, va escriure el final d’un any rodó. 

FINA4693

Flick segueix els passos de Guardiola

Deu temporades més tard, la 2019/20, Hansi Flick assentava els pilars per repetir la gesta de Pep Guardiola. El novembre de 2019, el tècnic alemany va agafar les regnes del Bayern Munic per transformar una temporada de resultats adversos en una campanya majestuosa. Primer va posar una nova Bundesliga al palmarès bavarès. A continuació va arribar la Copa d’Alemanya, per concloure la temporada amb la Champions League. 

I com va succeir amb el Barça de Guardiola, el Bayern de Flick va progressar del triplet al Sextet. L’any 2020, els de Múnic obrien el curs amb la Supercopa d’Europa i amb la Supercopa d’Alemanya. El teló de l’any perfecte del nou entrenador barcelonista també va baixar amb la consecució del Mundial de Clubs. 

Històries creuades

Aquest Sextet al Museu del Bayern Munic entrava quatre anys després de la marxa de Pep Guardiola del conjunt muniquès. Un any sabàtic per part del preparador català va ser el pont que el va portar de Barcelona a Munic. La campanya 2011/12, el cervell del Dream Team al camp va marxar del club blaugrana per aterrar el curs 2013/14 a la ciutat que havia estat emmurallada en l'època medieval.

Flick ha fet el camí invers. Ha agafat l'avió per viatjar de Munic a Barcelona amb un pas previ. El 2021, l'alemany va posar fi a la seva vinculació amb el Bayern per agafar les regnes de la selecció alemanya. El mateix 2021 es va confirmar la seva direcció en la banqueta de la Mannschaft, que va deixar el 2023. Així doncs, la selecció ha estat el pont de Flick per aterrar a Barcelona 12 anys després de l'adeu de Josep Guardiola. 

El primer cara a cara, a Orlando

Els camins de Hansi Flick i Josep Guardiola es creuaran aquest estiu del 2024. Perquè la gira del FC Barcelona arrancarà amb un duel contra el Manchester City. Els blaugranes es veuran les cares amb els anglesos el 30 de juliol a Orlando. Flick i Guardiola, els dos únics entrenadors del futbol amb un sextet al seu currículum, es batran per primera vegada. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut