Triple retrobament per a Flick

Triple retrobament per a Flick

El tècnic alemany coincidirà al Barça amb Lewandowski, jugador seu al Bayern Munic, i amb Ter Stegen i Gündogan, components de la selecció alemanya que ell va dirigir

Hansi Flick viurà al Barça la seva primera experiència professional fora d’Alemanya. Però no tot serà nou per al prestigiós tècnic alemany, que en el seu dia a dia coincidirà amb tres cares molt conegudes per a ell. Són les de Robert Lewandowski, amb qui va coincidir durant gairebé dos anys al Bayern Munic, i les de Marc-André ter Stegen i Ilkay Gündogan, components de la selecció alemanya durant la seva etapa com a seleccionador de la ‘Mannschaft’.

Dels tres, amb qui més dies va coincidir Hansi Flick va ser amb Robert Lewandowski. Van conviure com a primer entrenador (abans Flick havia exercit com a tècnic ajudant de Niko Kovac) i com a jugador des del 4 de novembre del 2019 fins a l’estiu de la temporada 2021, quan Flick va deixar el Bayern per convertir-se en el nou seleccionador germànic.

El millor Lewandowski, amb Flick a la banqueta

Però quants partits van coincidir i quin va ser el rendiment del polonès sota les ordres de Flick? Doncs a la temporada 2019/20 Flick va dirigir el Bayern -des del novembre- en un total de 32 partits. Lewandowski va ser titular en 28 dels 32 partits i va jugar-ne de sencers fins a 27. Només una vegada va ser substituït i seu va ser també el primer gol de l’era Flick, contra l’Olympiacos. En aquests 28 partits sota les ordres de Flick va signar 30 gols que van dur el Bayern a conquerir el triplet. És a dir, més d’un gol per partit. Durant aquest curs 2019/20 Lewandowski va ser també el màxim golejador de la Champions, amb 15 gols.

La temporada següent, ara ja amb Flick com a tècnic de la primera a l’última jornada, el rol de Lewandowski va continuar sent capital. Dels 48 partits disputats pel Bayern aquell curs, el polonès va ser titular en 30, jugant-ne sencers 23. Malauradament, el ‘9’ del Bayern va patir diverses lesions durant el curs, especialment una de molt inoportuna en el moment crucial de la temporada que va fer que es perdés l’eliminatòria de quarts de Champions que va suposar l’adeu del Bayern a mans del PSG. Malgrat tot, va tancar el curs amb 48 gols anotats en 30 partits jugats. Una brutalitat.

La 2020/21 va ser la temporada en què Lewy va recollir el premi de Millor Jugador d’Europa i el seu segon The Best consecutiu, en un any en què el premi de la Pilota d’Or de France Football va quedar desert. Dels 48 gols marcats aquell curs, 41 van ser a la Bundesliga, aconseguint batre la marca de 40 gols de Gerd Müller establerta la temporada 1971/72.

Ter Stegen: 10 partits sota pals amb Flick

El vincle de Flick amb Ter Stegen i Gündogan es limita a la selecció alemanya. Amb el porter, van ser un total de 10 partits en què va tenir minuts, sempre com a titular. El seu debut amb Flick es va produir en el quart partit de Flick com a seleccionador, una victòria per 2-1 contra Romania el 8 d’octubre del 2021. El porter del Barça no tindria minuts al Mundial d’Alemanya i sí que encadenaria tres titularitats consecutives sota les ordres de Flick precisament en la seva etapa final com a seleccionador. 

Gündogan, peça clau a l’Alemanya de Flick

Pel que fa a Gündogan, van ser un total de 19 partits amb presència sobre la gespa amb Flick a la banqueta. Dels 19, fins a 16 van ser com a titular, amb un balanç força positiu de 9 victòries, 6 empats i 4 derrotes. De la seva etapa conjunta a la ‘Mannschaft’ destaquen els sis gols de Gündogan -cinc d’aquests de penal-, un dels quals va ser també el primer gol d’Alemanya al Mundial de Qatar, que malauradament no va tenir un final feliç per a cap d’ells.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut