El FC Barcelona inaugura al Moco Museum d'Amsterdam l'exposició ‘Masterpiece. A digital tribute to Johan Cruyff and Alexia Putellas’

El FC Barcelona inaugura al Moco Museum d'Amsterdam l'exposició ‘Masterpiece. A digital tribute to Johan Cruyff and Alexia Putellas’

El Club exhibirà també al reconegut museu dels Països Baixos els dos primers NFT de la seva història, ‘In a Way, Immortal’ i ‘Empowerment’, que també estaran exposats a Barcelona fins al 25 de juny

El FC Barcelona i el Moco Museum han presentat a Amsterdam l’exposició ‘Masterpiece. A digital tribute to Johan Cruyff and Alexia Putellas’, on s’exhibeixen els dos primers NFT de la història del Club, In a Way, Immortal –protagonitzat per Johan Cruyff–, i Empowerment dedicat a l’Alexia Putellas–. Després del seu llançament a Barcelona el passat 24 d’abril amb una gran acollida pel públic local i els amants de l’art que viatgen a Barcelona, les obres d’art digital blaugrana es podran visitar a Amsterdam a partir de demà dijous 30 de maig.

El llançament de la nova exposició a dues de les sales principals del Moco Museum a Amsterdam s’ha celebrat avui en un acte que ha comptat amb l’assistència del director de Barça Vision i director general d’APAC i Americas del FC Barcelona, Bryan Bachner, així com altres representants del FC Barcelona. Per la seva banda, hi han assistit Lionel Logchies i Kim Logchies, cofundadors del Moco Museum; i Salvador Logchies, Project Manager del Moco Museum, entre altres membres del reconegut museu. També hi han assistit representants del Johan Cruyff Institute i de The World of Johan Cruyff, entre d'altres.

Els dos primers NFT de la història del FC Barcelona formen part de la col·lecció Masterpiece, un projecte impulsat per Barça Vision i que consta de deu obres que s’aniran presentant peça per peça. In a Way, Immortal –inspirat per una cita del Johan Cruyff – va ser el primer llançament i arriba al reconegut museu de la ciutat on va néixer el jugador i també entrenador holandès, protagonista de l’obra d’art digital. La llegenda blaugrana va canviar la història moderna del FC Barcelona i la peça és un homenatge a l’icònic moment en què, el 22 de desembre del 1973, va “volar” per marcar un gol fonamental contra el porter de l'Atlètic de Madrid Miguel Reina.

L’animació poètica d’or fos pren protagonisme en una de les sales principals del Moco Museum d’Amsterdam, que compta amb una gran pantalla i en què en una de les seves parets s’hi llegeix una de les frases inspiradores de Cruyff: “It’s better to go down with your own vision than with someone else’s”.

‘Empowerment’ i l’aposta del Barça pel futbol femení

La segona obra d’art digital del Barça, anomenada Empowerment, s’exposa a la sala contigua i representa l'excepcional actuació d’Alexia Putellas en la semifinal de la Champions contra el Wolfsburg, en un partit de rècord amb 91.648 aficionats i aficionades, on va marcar dos gols i va continuar defensant l'empoderament de la dona en l'esport. A través també d’una altra pantalla es mostren imatges que enalteixen la figura de la jugadora i l’aposta del Club pel futbol femení, i a la paret destaca una de les frases més recordades de la doble guanyadora de la Pilota d’Or: “Football has no gender”.

El Moco Museum és un museu independent amb una àmplia gamma d'inspiradores obres d'art modern, contemporani i digitals, a Barcelona, Amsterdam i a Londres, amb la seva obertura en els pròxims mesos. A la seva col·lecció exposa obres d’art de Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Damien Hirst, Kaws, Jeff Koons, Yayoi Kusama i Andy Warhol, entre d’altres, i ara també del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut