Reial Madrid - Barça: Segona derrota de l'eliminatòria (104-98)

Les semifinals de la Lliga Endesa arribaran a Barcelona amb un 2-0 en contra, on el Palau serà clau per intentar forçar el cinquè partit

Segona derrota. El Barça ha caigut contra el Reial Madrid (104-98) en el segon duel de les semifinals del play-off de la Lliga Endesa. Amb aquesta nova desfeta els blancs situen el 2-0 i el factor Palau serà clau per intentar capgirar l'eliminatòria i  forçar el cinquè partit per mirar d'aconseguir el bitllet per a la final.

Els blaugranes surten amb empenta

El Barça ha començat plantant cara al Reial Madrid. Sortint més endollats, els de Roger Grimau han competit contra el combinat de Chus Mateo. Tant el primer quart com el segon han estat un autèntic frec a frec que ha deixat com a vencedors del primer, els blaugranes i del segon, els blancs.

Els culers han començat amb cinc punts d'avantatge que ràpidament han desaparegut amb un parcial de 10-0 dels blancs. Amb el 13-9 en el marcador, el Barça s'ha anat sobreposant sobre els locals gràcies als 8 punts de Vesely. També a la direcció de Satoransky, molt més encertat que en el primer partit. Precisament una jugada de combinació entre els txecs ha tancat el primer període amb el 22-24.

En el segon quart, han pujat les revolucions. El joc s'ha convertit en un autèntic estira-i-arronsa que ha obligat a moure banquetes i deixar descansar els jugadors més endollats. Un parcial de 4-15 ha permès als blaugranes obrir una mica d'escletxa (22-28), però igual que en el primer, el Madrid li ha donat la volta. Triple de Facu Campazzo per arribar a vestidors amb els madrilenys dominant lleugerament el marcador (44-40).

El tercer quart condemna la derrota

Malgrat que el tercer quart ha començat amb un triple Parker (44-43), el període ha estat completament sota domini blanc. El Barça ha sortit desconcentrat i els de Chus Mateo no han perdonat. Un triple de Musa ha permes superar per primera vegada els 10 punts de diferència a favor dels locals (60-49, min. 25).

El Barça ha intentat recuperar-se i ho ha aconseguit parcialment amb un parcial de 0-7 (67-60, min. 29). Ara bé, la millor versió de Llull ha tornat a aparèixer per anotar una mandarina per tancar el període. 73-62 per encarar el darrer assalt.

Malauradament, el Barça no ha pogut plantar cara al combinat madrileny en el darrer quart. Els de Roger Grimau no han aconseguit escurçar la diferència i el Madrid ha acabat sentenciant el duel comodament. Finalment, 104-98.