Barça - Madrid: Punt i final a la temporada (92-95)

Els de Roger Grimau no poden forçar un quart partit i cauen en el tercer enfrontament de les semifinals, en un duel molt ajustat al Palau Blaugrana

No ha pogut ser i el Barça de bàsquet tanca la temporada 2023/24 a les semifinals del play-off de la Lliga Endesa. Els de Roger Grimau han caigut contra el Reial Madrid, en el tercer partit de la sèrie jugat al Palau (92-95), i diuen adeu a un curs complicat.

Una derrota dura, en un partit molt igualat en què el Barça ha remuntat 11 punts de diferència i ha pogut anar per davant en l’electrònic, liderats per un Jabari Parker estel·lar (27 punts, 26 de valoració). Però, amb tot per decidir (90-90), l’efectivitat del Madrid en el darrer minut i mig ha estat clau, amb quatre punts de Campazzo (21 en total) i un de Tavares que han acabat decidint l’eliminatòria.

Problemes inicials per al Barça

El Barça ha sortit molt endollat, amb ganes i motivat, i 5 punts de Parker i 2 de Vesely han posat el primer marge a favor (7-2, min 3). Malgrat tot, l’equip de Chus Mateo ha augmentat el ritme i un parcial de 3-14 a favor ha capgirat la dinàmica (10-16, min 5). Perquè el Madrid, tot i l’encert de Brizuela (7 punts en poc més de 3 minuts), ha estat molt encertat des de la línia de tres i, amb 6 de 8 triples, ha posat el +11 a favor (20-31, min 11).

Reacció culer

L’expulsió de Vesely (23-34, min 12) ha significat més problemes per als culers, però també els ha obligat a reaccionar. I això ha portat la millor versió de l’equip de Roger Grimau, més solvent en defensa i efectiu en atac, amb velocitat en les jugades. La primera reacció culer, amb un parcial de 8-0 (31-34, min 15), ha servit per tornar a ajustar l’electrònic del Palau. La precipitació i el desencert blanc, així com l’efectivitat blaugrana en el triple amb 4 de 4, ha certificat aquesta millora (45-46, min 19), tot i que el resultat al descans ha continuat sent per al Madrid (45-49, min 20).

Certifiquen la millora

Momentani, perquè el tercer període ha estat favorable als interessos culers. Això ha fet que, ràpidament, un triple d’Abrines empatés l’enfrontament (55-55, min 23), mentre que una nova cistella d’un Parker imperial hagi posat el Barça per davant (57-55, min 24) després de molts minuts.

A partir d’aquí, l’Intercanvi de cistelles ha estat constant. Malgrat tot, els de Roger Grimau, que han aconseguit un parcial de 31-23 en aquests deu minuts del tercer quart, han estat millor i un triple de Ricky Rubio ha tancat el període amb un +4 (76-72, min 30).

La balança acaba sent blanca

Amb tot per decidir, el Barça i el Madrid han continuat alternant el joc, especialment des que una cistella de Campazzo ha avançat novament el Madrid (83-84, min 34). I és que l’equilibri en l’electrònic ha estat protagonista, i el 90-90 a 1:28 per al final així ho ha escenificat. Malauradament, però, el Madrid s’ha mostrat més efectiu que el Barça en aquest tram final i s’ha acabat emportant l’eliminatòria.

Primer Tavares ha fet un tap davant d’una entrada a cistella de Laprovittola, que ha estat aprofitat per Campazzo a falta de 54 segons (90-92). Després, el mateix jugador argentí ha caçat una pilota en un triple fallat per Abrines per posar el +4 amb 22 segons per al final (90-94). I, posteriorment, dos llançaments de tres errats pel Barça han acabat amb falta personal a favor del Madrid, en què Tavares ha transformat un tir lliure i ha posat el +5 (90-95). Distància que ja ha estat suficient per al Madrid, que s’ha acabat emportant el duel i l’eliminatòria (92-95, min 40), i obliga el Barça a dir adeu a la temporada.