Barça - Cartagena: Tocarà guanyar a Cartagena sí o sí (2-3)

Els de Jesús Velasco cauen en el primer partit de les semifinals al Palau i no podran fallar aquest dijous si volen seguir aspirant al títol

Derrota dura del Barça de futbol sala al Palau Blaugrana (2-3). En un partit bo per part de l'equip de Jesús Velasco, en què ha tingut ocasions suficients per guanyar, però en què la pilota no ha volgut entrar. El Cartagena, molt efectiu, ha fet valer els gols de Tomaz, Motta i Puigvert en pròpia porteria per endur-se el primer punt de la sèrie. I això que primer Erick i després Pito han avançat el Barça, però aquest dilluns la fortuna no ha acompanyat.

D'aquesta manera, aquest dijous no hi ha més marge d'error. El Barça ha de guanyar sí o sí a Cartagena si vol seguir amb vida en la lluita pel títol.

Domini culer, però equilibri en l'electrònic

El Barça ha sortit a totes i ràpidament s'ha començat a trobar amb ocasions de gol. El que més n'ha tingut, un Matheus que en diverses accions podria haver avançat el Barça. La més clara, després d'una jugada individual de Dídac per la banda dreta i una assistència que el brasiler no ha pogut rematar sol al segon pal (min 3).

Però també les han tingut Puigvert, després d'una recuperació de Pito (min 5), i André Coelho i Adolfo (min 9), amb xuts secs i potents que han estat aturats per Chemi. Finalment, qui ha acabat decantant la balança, de forma merescuda, ha estat Erick, després d'una recuperació i un xut llunyà que s'ha colat al fons de la porteria de Chemi (1-0, min 13).

Malauradament, però, els culers no han pogut marxar al descans per davant en l'electrònic perquè poc després Tomaz ha fet l'1-1 que ha marcat el pas pels vestidors (1-1, min 15). Podria no haver estat així, perquè el Cartagena ha tingut una oportunitat claríssima en un u contra u de Mellado, però l'aturada de Dídac i l'aparició d'Adolfo per treure-la sota pals ha estat determinant (min 17).

El Cartagena es posa per davant

Si en els darrers minuts del primer temps el Cartagena ja ha estat millor, aquesta dinàmica s'ha allargat en els primers instants de la segona part i els visitants s'han topat amb el travesser en un xut de porteria a porteria. Però aquest cop la fortuna sí que ha estat del cantó dels culers i, després d'una gran jugada de Pito, la seva rematada amb intenció ha acabat al fons de la porteria per tornar a aixecar el Palau (2-1, min 23).

Però, com en el primer temps, l'alegria ha durat poc i el Cartagena ha tornat a empatar mitjançant Motta (2-2, min 25). A més, després que el Barça es topés contra el pal, Miquel ha hagut de salvar el gol visitant en una contra (min 26). No ha pogut desviar una jugada que ha significat la de la remuntada del Cartagena i en la que Puigvert ha marcat en pròpia porteria (2-3, min 28).

El Barça ho intenta, però sense èxit

Els culers, empesos per la seva gent, han buscat l'empat amb ganes. Pito n'ha tingut un parell, però el desencert, la defensa visitant o Chemi han aparegut. En l'altra porteria, el Cartagena ha volgut aprofitar les seves opcions, especialment amb recuperacions i a la contra. En una d'aquestes, Miquel ha posat un preu increïble que ha salvat el 2-4 (min 31).

Però, a falta de 4.41 minuts per al final, i amb Catela com a porter-jugador, el Barça ha acabat de tenyir de blaugrana els darrers minuts. Amb un domini absolut, Antonio s'ha topat contra el pal (min 37), mentre que Matheus, Pito o Adolfo podrien haver empatat. A les acaballes, Erick ha provat un xut que ha semblat topar-se contra el braç d'un defensor, que l'àrbitre no ha pitat, i ja sobre la botzina Pito ha marcat, però ja fora de temps.

Amb la sensació d'haver fet un bon partit per guanyar, el Barça ja no té més xarxa de seguretat. Aquest dijous, al Palacio de los Deportes de Cartagena, sí o sí haurà de guanyar si no vol quedar eliminat en aquesta cursa pel títol de lliga.

LA FITXA

BARÇA, 2

CARTAGENA, 3

Barça: Dídac, Matheus, Erick, Touré, Pito -cinc inicial- Puigvert, Adolfo, Catela, Antonio, André Coelho, Miquel Feixas (ps).

Cartagena: Chemi, Bebe, Mellado, Lucão, Waltinho -cinc inicial- Tomaz, Motta, Pablo Ramírez, Darío, Jesús, Saura.

Gols: 1-0, Erick (min 13). 1-1, Tomaz (min 15). 2-1, Pito (min 23). 2-2, Motta (min 25). 2-3, Puigvert, en pròpia (min 28).

Àrbitres: Pablo Delgado Sesastre, Aitor Felipe Madorrán. Ha amonestat Pito, del Barça, i Lucão, del Cartagena.