Joan Laporta:

Joan Laporta: "Hansi Flick ve a donar un nou impuls per ser competitius"

El president ha descrit l’alemany com una persona “amb experiència, seriosa i amb sentit de la responsabilitat” en l’entrevista feta a ‘El Podcast del president’

Amb les temporades dels equips professionals acabades o tocant el seu punt final, el president del FC Barcelona, Joan Laporta, ha valorat el curs 2023/24 en la segona edició de ‘El Podcast del President’ de Barça One. La conversa s'ha centrat en l'adeu de Xavi i l'arribada de Hansi Flick, la planificació esportiva per a la temporada 2024/25 i el rumb que prendran les seccions l'any vinent, a banda de repassar tota la vessant institucional del Club.

 

El canvi a la banqueta

Un dels primers punts tractats ha estat l’adeu de Xavi i l’arribada de Flick a la banqueta culer. Joan Laporta ha explicat, pas per pas, com es van desenvolupar els esdeveniments: "El mes de febrer Xavi anuncia que marxa i acceptem la decisió per qui és. A mitja temporada, rectifica i demana seguir com a entrenador. Jo li pregunto si creu en l'equip, diu que sí, i juntament amb la Junta Directiva decidim apostar per ell. Abans del partit contra el Rayo, Xavi canvia el seu discurs i parla de canvis substancials a la plantilla. Aquest canvi de criteri a mi em provoca un replantejament i tinc la sensació que s'ha de donar un nou impuls a la plantilla per ser més competitius".

En aquest sentit, Joan Laporta ha confessat que aquest impuls que necessitava l'equip passava per un canvi a la banqueta: "El millor era un nou entrenador que cregui en la plantilla i tingui l'ambició necessària. Aleshores va aparèixer sobre la taula l'opció de Hansi Flick”.

El president ha explicat que volia comunicar la decisió un cop acabada la Lliga, però que la insistència de Xavi i el seu staff va precipitar-ho tot al dia previ a la final de Champions femenina.

 

mini__GP19510

 

Un nou tècnic arriba a Barcelona

Amb Hansi Flick anunciat com a nou entrenador del FC Barcelona per a les pròximes dues temporades, Joan Laporta ha explicat que l'alemany té un perfil que pot encaixar a la perfecció en un equip com el Barça: "Deco i Bojan van tenir una entrevista amb ell i el feed-back va ser molt positiu. En Flick és un entrenador amb experiència, seriós, amb sentit de la responsabilitat, però sobretot creu en el nostre estil de joc i en les possibilitats de la plantilla”.

Tot i ser un tècnic allunyat de l'entorn Barça, el president ha confessat que Hansi Flick feia temps que seguia el club i la plantilla: "Flick feia temps que estudiava el nostre estil de joc i com incorporar-lo. També coneix molt be la plantilla actual i els jugadors de La Masia. Li vaig donar una carta perquè conegués millor a quin Club venia i em va sorprendre molt positivament perquè ja sabia moltes coses.”

A més, el president ha deixat clar què se li demana al nou tècnic: "Guanyar. Flick té clar que ha de fer una aposta incondicional per La Masia. Ja sap que aquí té joies com Lamine Yamal, Héctor Fort, Cubarsí, Balde, Gavi... i està il·lusionat per treballar amb els joves. Està molt motivat per treure el màxim rendiment d'aquest equip".

 

"Flick és un entrenador amb experiència, seriós, amb sentit de la responsabilitat, però sobretot creu en el nostre estil de joc i en les possibilitats de la plantilla”.

Joan Laporta

 

Segons Joan Laporta, l'aspecte físic és una de les coses que més s'han de millorar i d’això l’alemany n’és conscient: "L'equip necessita més recorregut i més experiència de jugar junts, però també més preparació física. Aquesta temporada hem tingut problemes amb les lesions i també en les baixades de rendiment a partir del minut 60. Flick té clar que els jugadors han d'estar més ben preparats físicament". A continuació fem un repàs a la resta de temes esportius tractats per Joan Laporta durant l’entrevista.

Altes i baixes

"Volem fer un equip més competitiu fent petites millores, no una renovació total. Volem reforçar la posició de mig centre i trobar un extrem pur"

"Volem que els Joãos continuïn. Estem treballant. Flick compta amb ells està convençut que els hi pot treure rendiment”

"Kounde ha fet una excel·lent temporada. Estem molt contents amb ell"

La Masia

"Hem de fer una aposta incondicional per la Masia. Tenim jugadors com Balde, Gavi, Fermín, Lamine Yamal, Cubarsí Héctor Fort... Podem tenir un equip potent de present i futur."

"Hem tingut una consagració molt positiva de jugadors de La Masia al primer equip."

"Estem molt pendents de Marc Casadó. Pujarà al primer equip"

"Amb la gent de la casa es pot competir a Europa i contra tots els equips".

 

LAPORTA LAMINE KOCHEN

 

Bàsquet

“L'aposta que vam fer a l'inici de la temporada no ha sortit bé. A partir d'aquí es prendran decisions importants. No seran retocs es farà una renovació. Tenim marge per fer un equip competitiu la temporada que ve". "Vull agrair el compromís dels culers i la seva manera d'animar incondicionalment."

"Les propostes que em facin els responsables de la secció seran benvingudes. Les acceptaré en un 90%"

Femení

"El femení ara per ara és un dels pilars del Club."

"Aquesta temporada s'ha aconseguit un pòquer històric amb la Champions de Bilbao com a gran exponent.”

"L'equip mou molta afició. Una afició molt sana i molt agraïda que va més enllà del futbol arribant a impulsar canvis socials."

"Totes les renovacions que s'han efectuat s'han fet gràcies al fet que les nostres jugadores han valorat molt fermament la seva il·lusió de continuar al Barça. El gruix de la plantilla es manté. Hem completat les renovacions com les d'Alèxia i continuant tenint figures com la d'Aitana, la millor jugadora del món."

 

LAPORTA ALEXIA

 

Les altres seccions

"Hi ha canvis d'entrenadors per diversos motius. Per exemple a l’hoquei vam decidir que necessitàvem un canvi i, en el cas del futbol sala, Velasco va decidir que el seu cicle al Barça havia acabat".

"L'hoquei ha fet i està fent una gran temporada, esperem que puguem tancar l'etapa de l'Edu Castro amb la Lliga. Però tot i els bons resultats, la Champions es resistia. Tenim una proposta de canvi que hem considerat que era l'adequada".

"L'handbol continua a un nivell altíssim. Esperem que puguin acabar de la millor manera aixecant la Copa d'Europa aquest cap de setmana a Colònia”.

“En futbol sala, aquest any hem tingut molt mala sort amb les lesions, però, tot i això, continuen lluitant per guanyar la Lliga. Velasco acabarà la seva etapa al Barça i ja tenim un substitut preparat".

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut