Joan Laporta: “En els moments de màxima dificultat és quan jo estic més orgullós de ser del Barça”

Joan Laporta: “En els moments de màxima dificultat és quan jo estic més orgullós de ser del Barça”

El president repassa tota l’actualitat institucional del Club al programa ‘El podcast del president’ de Barça One

A banda de repassar l’actualitat esportiva, Joan Laporta també ha parlat de tots els temes vinculats a l’actualitat que va més enllà del terreny de joc en la segona edició d’El Podcast del President, que ha tingut lloc aquest dimarts al migdia als platós de Barça Studios. Durant l’entrevista, el president ha deixat clar que ara és el moment de treure pit de ser del Barça: “En els moments de màxima dificultat és quan jo estic més orgullós de ser del Barça”.

 

La frase, que és de les primeres que ha deixat anar Joan Laporta, s’emmarca després d’una temporada en què tant el primer equip masculí de futbol, així com el de bàsquet, no han pogut aixecar cap títol. I també hores després que el Reial Madrid hagi aixecat la Champions, hagi eliminat el Barça a les semis de l’ACB i hagi anunciat el fitxatge de Kylian Mbappé. “Jo soc optimista de mena. És una qüestió d’estar ferm en les conviccions”, ha subratllat.

Sobre Mbappé i els fitxatges del Madrid, Laporta ha estat clar: “A mi m’agrada més la filosofia que tenim aquí, que és la de fer jugadors al planter que puguin arribar al primer equip. No canvio la nostra filosofia esportiva”. En aquest sentit, ha deixat clar que el que l’ocupa és el Barça -i no pas el que puguin fer els rivals esportius- i que hi ha un munt de coses per les quals il·lusionar-se en un futur proper.

“Som a punt de completar la transició econòmica”

La primera és la situació econòmica. “Som a punt de completar la transició econòmica, cada vegada la tenim més a prop. Els culers han tingut paciència i estima pel Club i estem treballant per donar-li la volta a la situació que ens vam trobar quan vam arribar a la presidència”. I ha afegit: “En els resultats ordinaris d’enguany donarem positiu i espero que aviat podem estar en una relació d'1x1”.

En aquest sentit, Laporta ha aclarit que no és necessària una gran venda aquest estiu, però també ha matisat que parlar d’una gran inversió en fitxatges seria poc “realista”. “Soc un optimista realista i parlo amb coneixement de causa”, ha explicat. “Hem crescut en ingressos i hem reduït les despeses, i estem en una situació d’acabar de solucionar una situació que ens va generar fair-play la temporada passada, que és la de Barça Vision i Bridgeburg”.

 

“A mi m’agrada més la filosofia que tenim aquí, que és la de fer jugadors al planter que puguin arribar al primer equip. No canvio la nostra filosofia esportiva”.

Joan Laporta

 

La tornada a casa

Una altra raó per les quals el culer es pot il·lusionar és el retorn a l’Spotify Camp Nou. Segons Joan Laporta, el primer equip masculí tornarà al seu temple “a finals d’any”. Sense donar dates concretes, el president ha parlat dels mesos de desembre o gener, que “és el que diuen els tècnics i la companyia constructora”.

En aquest sentit, ha explicat que les obres “van a molt bon ritme” tot i que encara podria anar millor, i ha recordat que el retorn a l’Spotify Camp Nou també implicarà certes incomoditats per al públic assistent, ja que aquest retorn es produirà amb un 60% de l’aforament. “Continuarà havent-hi incomoditats per als culers, però tornarem a casa”, ha repetit, alhora que ha volgut elogiar l’actitud pacient dels culers amb tot aquest procés.

Segons Laporta, aquesta remodelació de l’estadi permetrà al FC Barcelona mantenir-se a l’elit, ja que s’augmentaran els ingressos de manera considerable, a banda de poder completar “el somni col·lectiu” que suposa tenir un estadi nou sense haver hagut d’augmentar els preus dels abonaments. La idea és poder acabar el 2024/25 amb un aforament proper al 75%.

 

NEW renders Spotify Camp Nou (5)

 

“Els barcelonistes només ens tenim a nosaltres”

Preguntat per l’última hora del Cas Negreira, en què l’Audiència de Barcelona ha exculpat Joan Laporta i la seva Junta del 2003 al 2010, el president ha tornat a parlar sense filtres: “Estic satisfet però també tinc la sensació de preguntar-me ‘per què es va fer?’. Segurament pel que representa el Barça, per un cert temor que ens surtin bé les coses i tornem a la millor etapa de la història del Barça, que va ser amb mi de president”.

La reflexió ha continuat així: “Contra nosaltres s’hi val tot. En el Cas Negreira ens han condemnat abans de jutjar-nos i s’ha dut a terme una campanya brutal per desprestigiar-nos. Sembla que haguem comprat partits, quan quedar clar que era un assessorament arbitral que està documentat amb vídeos”.

Joan Laporta ha explicat que aquesta campanya ha condicionat aficions rivals i arbitratges, tornant a posar com a exemple el duel de Lliga al Bernabéu en què no es valida un gol fantasma de Lamine Yamal durant el primer temps. “Només vull recordar que el Comitè encara no ens ha facilitat totes les imatges del gol de Lamine”, ha detallat, abans de concloure: “Han aconseguit l’objectiu de perjudicar la reputació del Barça i en cada camp ens hem trobat molta animadversió”.

En aquest sentit, Laporta ha explicat que el Club manté una relació “correcta” tant amb UEFA com amb FIFA i que “es va fer tant de soroll amb el Cas Negreira que era com predicar en el desert”. Sobre això, ha recordat que “els barcelonistes només ens tenim a nosaltres” i que ara espera que els fets donin la raó al Barça.

 

"Hi ha un cert temor a què ens surtin bé les coses i tornem a la millor etapa de la història del Barça"

Joan Laporta

 

Sobre la relació amb UEFA, i l’aposta de Club per la Superlliga, Joan Laporta també ha volgut treure pit de com es van desenvolupant els fets. “Ens han donat el dret a organitzar competicions i crec que tot això acabarà amb un pacte amb UEFA. Nosaltres hem mantingut la nostra posició al costat de la Superlliga i crec que això ens pot donar molt de rèdit, ja sabíem que això era una batalla que no tindria una resolució immediata”, ha completat.

L’últim tema de caràcter institucional que s’ha tractat és el de la configuració dels avals de les eleccions del 2021. Joan Laporta ho ha tornat a deixar clar: “No hi ha res. Ni portes giratòries, ni compensacions ni contraprestacions. Ho vam fer tot sense cometre cap il·legalitat. El que és important és que el proper president del Barça no haurà de passar pel tràngol que vam haver de passar nosaltres”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut