Fermín debuta amb la selecció espanyola absoluta

El migcampista culer, que ha entrat al minut 61, ha assistit en el 5-0 de Ferran i ha estat peça important en el 4-0 d'Oyarzabal / FOTO: SEFUTBOL

Nit màgica per a Fermín López. La temporada de la seva irrupció amb el Barça, en què ha acabat el curs sent peça important i anotant 11 gols en total, ha apuntat una altra fita a la seva trajectòria: la de debutar amb la selecció espanyola absoluta. Ho ha fet aquest dimecres 5 de juny del 2024, al Nuevo Vivero de Badajoz, en un amistós contra Andorra.

Amb 21 anys, el seu debut ha arribat al minut 62 de partit, quan ha entrat en el lloc del seu company Pedri. A partir d'aquí, ha tingut minuts de qualitat en què ha estat partícip del triomf. De fet, un xut seu ha estat aprofitat per Oyarzabal per fer el 4-0 (min 73) abans que assistís Ferran Torres en el 5-0 (min 81). Una nit que de ben segur guardarà per al record.

Alta participació culer

El 5-0 anotat per Espanya contra Andorra ha tingut força protagonisme blaugrana. De fet, en 4 d'aquests 5 gols algun participant directe ha estat culer. En el primer, el que ha fet Ayoze Pérez, Pau Cubarsí ha estat l'assistent (1-0, min 24). Amb aquesta assistència, el central s'ha convertit en el segon jugador més jove que dona un gol amb la selecció espanyola (17 anys i 135 dies) després de Lamine Yamal al mes de març passat contra el Brasil (16 anys i 257 dies), com a mínim des del 2004.

En el 2-0 no hi ha hagut cap culer implicat, però en el 3-0 ja ha aparegut Ferran Torres per assistir Oyarzabal (min 66). L'entrada de Fermín ha estat important i ha xutat prèviament en el tercer d'Oyarzabal (4-0, min 73), mentre que ha assistit a Ferran per tancar el marcador (5-0, min 81).

En total, Pedri (62 minuts), Ferran Torres (90') i Pau Cubarsí (45') han estat titulars en aquest Espanya - Andorra. A més, se'ls hi han sumat els 28 minuts de Fermín. Lamine Yamal ha descansat.

El proper enfrontament amistós per preparar l'Eurocopa serà aquest dissabte 8 de juny, a les 21.30 hores, contra Irlanda del Nord.