Cartagena - Barça: No ha pogut ser (2-1)

Els de Jesús Velasco, a la pròrroga, cauen en el segon partit de les semifinals i diuen adéu al títol de lliga i a una temporada dura

El Barça de futbol sala posa el punt i final a la temporada 2023/24. Els de Jesús Velasco han caigut en el segon partit de les semifinals al Palacio de los Deportes de Cartagena (2-1) i veuen com les seves opcions a la lliga s'acaben aquí. Ho fan després d'un partit en què Lucão ha avançat els locals en el primer temps i en què un gol de Touré ha marcat la pròrroga. Tomaz, però, en la primera meitat del temps extra, ha fet el gol del triomf per als murcians.

D'aquesta manera, els culers tanquen un curs molt complicat, en què s'ha hagut de fer front a una plaga de lesions molt important. Amb la Copa d'Espanya en el palmarès, però sense l'opció de jugar la Champions el proper curs ja que només valia guanyar la lliga per ser-hi. Un cicle de Velasco de tres temporades que posa el seu punt i final no com hagués agradat, però amb el cap ben alt per l'esforç col·lectiu, també en aquestes semifinals contra el Cartagena que han sortit creu.

El Cartagena colpeja primer

Amb la baixa d'última hora d'André Coelho, que es va fer un cop a les costelles en el partit de dilluns i no s'ha pogut vestir de curt finalment, el joc s'ha decantat en l'inici per al Cartagena. I és que els de Duda han pressionat bé i han tingut les primeres aproximacions clares, com una jugada de Javi Mínguez que Saura no ha pogut rematar per poc (min 5). Però, tot i que els locals han arribat amb força a la porteria, Dídac s'ha mostrat molt segur.

El pas dels minuts ha despertat el Barça, que s'ha anat acostant a l'àrea. Ha començat a posar la por al cos amb un xut d'Antonio, després d'una bona jugada d'Adolfo i Catela (min 6), però també amb oportunitats de Matheus o Erick (min 9). La més clara, però, l'ha tingut Pito, després d'una passada en llarg de Dídac, que un imperial Chemi ha enviat a córner (min 13).

Malgrat tot, ha estat el Cartagena qui ha pogut decantar la balança, just sobre el descans, amb un gol de cap de Lucão que ha inaugurat el marcador i ha marcat el pas pels vestidors (1-0, min 20), en un moment dur per als culers després de merèixer més en el primer temps.

Touré empata ràpidament

El Barça ha sortit a totes en la segona meitat i tant Pito com Catela podrien haver empatat en un inici intens. Chemi, però, ha tornat a estar molt encertat i ha salvat el seu equip. No ha pogut fer res, però, en una incursió a l'àrea de Touré, que l'ha batut amb un xut creuat (1-1, min 23).

El Cartagena, a poc a poc, s'ha tret la pressió de sobre i ha tingut ocasions. Javi Mínguez (min 29) o Darío (min 31) han gaudit de les opcions més clares, però un Dídac imperial ha salvat l'equip de Velasco. La cinquena falta pitada en contra a 9:21 per al final ha complicat encara més la feina per als culers, que s'han quedat sense xarxa de seguretat. No ha fet falta, perquè la sisena falta no ha arribat, tampoc en la pròrroga.

La pròrroga és per als locals

A partir d'aquí, sí que és cert que tot dos equips podrien haver decantat la balança, especialment el Barça en la darrera jugada amb un xut d'Antonio que ha salvat Chemi, però el partit ha necessitat la pròrroga.

Temps extra que, ràpidament, ha afavorit els interessos del Cartagena, perquè Tomaz ha rematat de primeres una gran assistència de Waltinho (2-1, min 41). Per sota en el marcador, el Barça ha sortit amb porter-jugador automàticament i ha tingut opcions per empatar. Pito i Matheus, les més clares. Malgrat tot, el gol no ha arribat i l'eliminació s'ha consumat. S'acaba, doncs, una temporada dura. La propera temporada, el Barça hi tornarà.

LA FITXA

CARTAGENA, 2

BARÇA, 1

Cartagena: Chemi, Tomaz, Bebe, Lucão, Pablo Ramírez -cinc inicial- Mellado, Saura, Javi Mínguez, Waltinho, Darío, Jesús, Motta.

Barça: Dídac, Erick, Tapias, Matheus, Pito -cinc inicial- Antonio, Puigvert, Adolfo, Catela, Touré.

Gols: 1-0, Lucão (min 20). 1-1, Touré (min 23). 2-1, Tomaz (min 41).

Àrbitres: Navarro Rodríguez-Villanueva, Sarabia Eguiluz. Groga a Matheus, Erick, Catela i Pito, del Barça.