El Barça eixampla la seva llegenda amb la dotzena Copa d’Europa d’handbol

El Barça eixampla la seva llegenda amb la dotzena Copa d’Europa d’handbol

Els blaugranes toquen el cel de Colònia per tercer cop en quatre anys després de superar el Kiel a les semifinals i l'Aalborg a la final

El Barça ha eixamplat aquest diumenge la seva llegenda com a rei de l’handbol europeu. Els blaugranes han aconseguit, en vèncer l’Aalborg (30-31), el seu dotzè títol de Copa d’Europa i el tercer en les últimes quatre edicions.

Els homes de Carlos Ortega, que ha aixecat la segona Champions en la seva tercera temporada al càrrec, han fet una final a quatre espectacular i han rubricat també el palmarès d’aquesta campanya. Sis títols de set possibles, amb l’única excepció de la Super Globe.

L’entorxat d’aquest diumenge, aixecat pel capità Dika Mem, és el cinquè que el Barça aconsegueix des de la inauguració del format final a quatre a la temporada 2009/10, amb seu sempre a Colònia. Ningú ha sumat tants títols a Alemanya. Lluny queda el més immediat perseguidor, el THW Kiel (3).

Ara, la Champions del 2024 s’afegeix a les aconseguides en l’edició del 2010/11 davant el Ciudad Real; la del 2014/15 amb el Veszprém; la del 2020/21 contra l’Aalborg; i la de la temporada 2021/22 davant el Kielce.

Llegendes de la Champions

Els integrants d’aquest Barça de llegenda també s’han fet un lloc a la història. El tècnic, Carlos Ortega, s’ha convertit aquest diumenge en la primera persona en tota la història de l’handbol a guanyar vuit títols de Copa d’Europa. Ortega en va aixecar 6 com a jugador i ja en van 2 com a tècnic, totes amb el Barça.

A més, dos integrants de la plantilla blaugrana, Gonzalo Pérez de Vargas i Aitor Ariño, han completat la seva maneta particular i han arribat als cinc títols cadascun, tots els aconseguits pel Barça a Colònia. Del planter a la història.

I mentre alguns ja són habituals a la llista de guanyadors, fins a quatre jugadors han aconseguit aquest 2024 el seu primer títol de Champions. Un d’ells, Emil Nielsen, ha estat un dels grans protagonistes del cap de setmana, però també han inaugurat el seu palmarès Jonathan Carlsbogard, Javi Rodríguez i el joveníssim Petar Cikusa.

 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut