Aalborg - Barça: Reis d'Europa! (30-31)

El Barça s'emporta una final agònica a Colònia per assaborir el gust del triomf a la màxima competició continental per dotzena vegada

El Barça és campió d'Europa! S'ho han deixat tot, han resistit a una guerra duríssima durant una hora, però l'Aalborg també ha sucumbit al rei de l'handbol continental (30-31) que ho torna a demostrar una vegada més... i ja en van 12.

Tres de les quatre últimes, on els de Carlos Ortega, que ja és història absoluta amb vuit trofeus (6 de jugador i dos a la banqueta), han tornat a tocar la glòria després d'un cap de setmana màgic. Un més a la història d'una secció que només fa que regalar alegries al barcelonisme.

Dika Mem comença disparant

El capità Dika Mem ha fet acte de presència ben aviat a la final de la TruckScout24 EHF Final4, marcant els dos primers gols d'un gran parcial inicial (2-5) que només Niklas Landin evitava que fos encara millor. Resguardats pel seu porter, els atacs danesos han començat a entonar-se fins a arribar a l'empat (8-8). La resposta culer ha arribat en francès, el de Timothey N'Guessan, i per partida doble (8-10).

Màxima igualtat al descans

Però l'Aalborg, empès per la majoria del públic del Lanxess Arena, havia aconseguit instaurar una igualtat que no s'ha desfet en tota la primera part, ni a la segona. De fet, s'han posat per davant per primera vegada en tot el partit amb el 15-14 a l'últim minut del primer temps, però ha emergit la figura de Melvyn Richardson, autor dels dos últims gols culers del primer temps, per a enviar la final a la segona meitat amb absolutament tot per decidir (15-15).

2024-06-09_AALBORGvsFCBHANDBOL_101

Cada pilota, una guerra

La represa s'ha obert amb una aturada de Gonzalo Pérez de Vargas, que havia disputat ja els darrers minuts del primer període, i Carlos Ortega també ha introduït més peces com la de Hampus Wanne, inèdit fins al moment. Cada jugada s'ha disputat amb la vida, com no podia ser d'una altra forma, però ni uns ni altres eren capaços d'agafar una renda de més d'un gol, fins al 20-22 del Barça al minut 40.

El Barça ha colpejat i molt gràcies al trio de francesos. Entre Richardson, Mem i N'Guessan s'han repartit sis gols seguits, dos per cadascun, mentre l'Aalborg s'agafava amb dents i ungles al marcador (22-22). Colpejava un, responia l'altre. I així durant molts minuts, massa per als nervis de qualsevol persona amb el cor blaugrana.

Dotze vegades regnant a Europa

Fins que el 'nen' Petar Cikusa ha disparat, Emil Nielsen ha reaparegut per a tornar a ser decisiu, i Luis frade ha fet agafar una distància de dos gols (26-28) que, veient com anava el partit, podia ser decisiva. Però en una final, i a Colònia, gairebé res és el que sembla.

La història semblava que tenia reservada una pàgina per a la història de Mikkel Hansen. 30-31. Última jugada, amb el temps esgotat. Un tir, una tanca blaugrana. El silenci al Lanxess Arena. Hansen mira, apunta, dispara... al travesser. El Barça, rei d'Europa per dotzena vegada, i tres de quatre en els últims anys.

mini_CampionsEuropaHandbol_3200x2000

Fitxa del partit

Aalborg: 30
Barça: 31

Aalborg: Niklas Landin (0), Sebastian Barthold (2), Thomas Arnoldsen (6), Mads Hoxer Hangaard (6), Henrik Mollgaard (0), Kristian Bjornsen (4) i Simon Hald Jensen (0) - set inicial - Fabian Norsten (0), Lukas Nilsson (1), Patrick Larsen (0), Jesper Nielsen (0), Martin Larsen (0), Aleks Vlah (2), Rene Antonsen (1), Buster Juul (0) i Mikkel Hansen (8).

Barça: Emil Nielsen (0), Aleix Gómez (2), Dika Mem (7), Melvyn Richardson (8), Luís Frade (2), Jonathan Carlsbogård (2) i Aitor Ariño (0) - set inicial - Gonzalo Pérez de Vargas (0), Hampus Wanne (1), Blaz Janc (2), Timothey N'Guessan (6), Thiagus Petrus (0), Domen Makuc (0), Haniel Langaro (0), Petar Cikusa (1) i Javi Rodríguez (0).

Parcials: 2-3, 5-7, 7-8, 8-10, 12-12, 15-15 / descans / 18-18, 20-21, 22-23, 25-25, 27-29, 30-31.

Àrbitres: Slave Nikolov i Gjorgji Nachevski