El calendari blaugrana de l'Eurocopa 2024

El calendari blaugrana de l'Eurocopa 2024

No perdis detall de la competició de seleccions que es disputa a Alemanya amb la presència de 11 barcelonistes i que comença el 14 de juny

Compte enrere per a l'inici de l'Eurocopa 2024. El torneig europeu de seleccions arranca el 14 de juny a Múnic amb l'Alemanya - Escòcia. D'aquesta manera, Gündoğan i Ter Stegen seran els primers blaugranes a entrar en joc. Fins a 11 culers disputaran aquest torneig que acaba el 14 de juliol amb la final a l'estadi Olímpic de Berlín. Encara queda per arribar aquesta data. Ara és moment de repassar l'agenda dels blaugranes perquè no et perdis detalls. 

Alemanya comença la fase de grups el 14/06

  • 14/06 - 21 hores: Alemanya - Escòcia. Múnic
  • 19/06 - 18 hores: Alemanya - Hongria. Stuttgart
  • 23/06 - 21 hores: Suïssa - Alemanya. Frankfurt

Marc-André ter Stegen i İlkay Gündoğan són els dos blaugranes que formen part de la llista de Julian Nagelsmann. La Die Mannschaft es troba en el grup A i donarà el tret de sortida a la competició davant Escòcia, que té noms com Andy Robertson, Kieran Tierney o McTominay, al camp del Bayern de Múnic. 

Selecció espanyola 

  • 15/06 - 18 hores: Espanya - Croàcia. Berlín
  • 20/06 - 21 hores: Espanya - Itàlia. Gelsenkirchen
  • 24/06 - 21 hores: Albània - Espanya. Düsseldorf

Pedri, Ferran Torres, Fermín i Lamine Yamal són els culers presents en la convocatòria de Luis de la Fuente. El 16 i el 27 afegiran per primer cop l'Eurocopa al seu currículum de partits. Com no podia ser d'una altra manera, el davanter de La Masia ho pot fer trencant diferents rècords, com ha fet aquesta temporada dia rere dia. Si juga un partit, pot erigir-se en el futbolista més jove en disputar una Eurocopa o si marca un gol, pot convertir-se en el més jove en anotar en una Eurocopa. 

Enquadrats en el grup B tindran rivals de renom amb individualitats més que conegudes com els croats Josko Gvardiol, Luka Modric, Ivan Perisic o Ante Budimir o com els italians Donnarumma, Di Lorenzo, Barella o Chiesa. Cal recordar que els de Luciano Spalletti són els actuals campions d'Europa. 

Dinamarca

  • 16/06 - 18 hores: Eslovènia - Dinamarca. Stuttgart
  • 20/06 - 18 hores: Dinamarca - Anglaterra. Frankfurt
  • 25/06 - 21 hores: Dinamarca - Sèrbia. Múnic

Andreas Christensen és el blaugrana que forma part de la selecció danesa, que es troba en el grup C. El 15 del FC Barcelona començarà el seu camí europeu a Stuttgart davant el combinat eslovè amb noms com Jan Oblak o Benjamin Sesko. Sens dubte, l'empresa més complicada de Dinamarca en aquesta fase de grups serà Anglaterra amb molt potencial ofensiu gràcies a les figures de Bellingham, Phil Foden, Harry Kane o Cole Palmer. 

Polònia 

  • 16/06 - 15 hores: Polònia - Països Baixos. Hamburg
  • 21/06 - 18 hores: Polònia - Àustria. Berlín
  • 25/06 - 18 hores: França - Polònia. Dortmund

El grup D ens hauria ofert el primer duel entre blaugranes d'aquesta EURO2024. A Hamburg, on aquesta temporada el FC Barcelona ha jugat partit de Champions League davant el Xakhtar Donetsk, s'haguessin enfrontat Lewandowski vs. Frenkie de Jong. Ara bé, el futbolista neerlandès no participarà en el torneig per ser baixa. Aquest grup D, però, sí que tancarà amb un enfrontament entre barcelonistes. Perquè el Signal Iduna Park serà testimoni d'un Kounde vs. Lewandowski. 

_GP25112

França 

  • 17/06 - 21 hores: Àustria - França. Düsseldorf 
  • 21/06 - 21 hores: Països Baixos - França. Leipzig
  • 25/06 - 18 hores: França - Polònia. Dortmund

La selecció de Didier Deschamps, vigent subcampiona del món, debutarà el 17 de juny a Düsseldorf davant Àustria. Una selecció que compta amb noms destacats en el mig del camp com Marcel Sabitzer i Konrad Laimer. El combinat blau, que compta a les seves files amb Jules Kounde, tancarà aquesta primera ronda davant la Polònia de Lewandowski, acompanyat de Szczesny o Jakub Kiwior. 

Portugal tanca la fase de grups el 26/06

  • 18/06 - 21 hores: Portugal - Txèquia. Leipzig
  • 22/06 - 18 hores: Turquia - Portugal. Dortmund 
  • 26/06 - 21 hores: Geòrgia - Portugal. Gelsenkirchen

João Félix i João Cancelo són els representants barcelonistes del grup F. Seran els últims blaugranes en jugar la primera jornada d'aquesta fase de grups i ho faran davant Txèquia, amb jugadors com Krejci o Soucek. La darrera jornada de la fase de grups comptarà amb representació blaugrana gràcies al partit de Portugal davant Geòrgia. Una selecció amb Mamardashvili, a qui aquesta temporada João Félix ja li ha marcat un gol en el València - Barça, o Kvaratskhelia com a noms destacats. 

Valencia_FCB-125

Del 29/06 al 2/07, els vuitens de final 

Després de la conclusió de la fase de grups, l'Eurocopa tindrà dos dies de descans, el 27 i el 28 de juny. Una glopada d'aire fresc per a les seleccions classificades per als vuitens de final. Una ronda que tindrà com a inici el 29 de juny a les 18 hores a Berlín amb un duel entre el segon classificat del grup A i el segon classificat del grup B. Aquest mateix dissabte 29 de juny, Dortmund viurà el segon partit dels vuitens de final entre el primer del grup A i el segon del grup C. 

El diumenge 30 de juny, el dilluns 1 de juliol i el dimarts 2 de juliol tindran llocs els altres partits de vuitens de final. Tot per deixar pas als quarts de final, abans de dues noves jornades de descans: el 3 i el 4 de juliol. 

El 05/07 i el 06/07, els quarts de final 

Stuttgart (18 hores) i Hamburg (21 hores) seran els primers escenaris que acolliran els duels de quarts de final el divendres 5 de juliol. Düsseldorf (18 hores) i Berlín (21 hores) seran els següents camps que oferiran els següents quarts de final el dissabte 6 de juliol. El 7 i el 8 de juliol seran els dies de descans abans de les semifinals. 

Les semifinals el 09/07 i el 10/07

Més a prop de conèixer el campió de l'Eurocopa, el dimarts 9 de juliol oferirà la primera semifinal del torneig a l'estadi del Bayern de Múnic a les 21 hores. El dimecres 10 de juliol es jugarà la segona semifinal a l'estadi del Borussia Dortmund, també a les 21 hores. El calendari deixarà tres dies de descans abans de la gran final. 

La final a Berlín, el 14/07

Un mes després, l'Eurocopa abaixarà el teló amb el duel que dictaminarà sentència. El 14 de juliol a les 21 hores, l'estadi Olímpic de Berlín serà el lloc on es jugarà la final. Sens dubte, un camp de bon rècord per al FC Barcelona, perquè just fa nou anys que en aquest escenari va aixecar la cinquena Champions davant la Juventus. Veurem si l'Eurocopa 2024 també té una mica de confeti de color blaugrana a Berlín. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut