El València, primer rival de la Lliga 2024/25

El València, primer rival de la Lliga 2024/25

Aquest dimarts 18 de juny, ha tingut lloc el sorteig del calendari de la pròxima temporada lliguera, que començarà el cap de setmana del 16 al 18 d'agost

La temporada 2024/25 agafa forma. Per un moment el futbol de seleccions, copsat per l'Eurocopa 2024, ha deixat pas a la Lliga. Perquè aquest dimarts 18 de juny, s'ha sortejat el calendari de la competició. Ha quedat definit que el València serà el primer rival del FC Barcelona de Hansi Flick. 

Cap de setmana del 16 al 18 d'agost. Aquesta és la primera data marcada en vermell en el calendari blaugrana; serà tot just una setmana després de la disputa de la final de futbol masculina dels Jocs Olímpics, que tindrà lloc al Parc des Princes. El sorteig celebrat a la seu de la Reial Federació Espanyola de Futbol ha determinat que el Barça arrancarà la competició fora de casa.

Cal destacar també que aquesta Lliga 2024/25 tindrà quatre jornades intersetmanals. 

Els Clàssics

Els dos partits contra el Reial Madrid a la competició també tenen jornada fixada. El primer dels dos serà al Santiago Bernabéu, corresponent a la jornada 11 del campionat i tindrà lloc el cap de setmana del 26 i 27 d'octubre. El partit a Barcelona es disputarà a la jornada 35, amb data per concretar el cap de setmana del 10 i 11 de maig.

Els derbis

Els partits entre Barça i Girona també tenen data. El primer derbi català es disputarà a l'Estadi Olímpic el cap de setmana del 14 i 15 setembre en la jornada 5, mentre que el segon serà el del 29 i 30 de març en la jornada 29 a Montilivi.

Amb el possible retorn de l'Espanyol a Primera potser es tornen a celebrar derbis barcelonins a primera divisió. En cas d'ascens del conjunt blanc – i -blau, els duels es jugarien en la jornada 12 el cap de setmana del 2 i 3 de febrer a casa i en la jornada 36 el cap de setmana del 13 i 14 de maig a Cornellà.

Altres partits claus

Si el primer duel de lliga enfrontarà a blaugranes i valencians, el partit encarregat de posar el punt final a la temporada 24/25 es jugarà a Bilbao contra Athletic Club. També han quedat definits el darrer partit de l'any i el primer. L'últim duel del 2024 serà contra l'Atlètic Madrid al Metropolitano el 22 de desembre i s'inaugurarà el 2025 amb un Getafe - Barça, també fora de casa l'11 de gener.

Dates a tenir en compte 

Més enllà de la inauguració de la Lliga 2024/25, cal mencionar que el torneig lliguer, que durarà fins al cap de setmana del 23 al 25 de maig, tindrà cinc aturades per compromisos internacionals. Del dilluns 7 d'octubre al dimarts 15, del dilluns 11 de novembre al 19 i del dilluns 17 de març de 2025 al 25. 

El futbol lliguer també quedarà aturat per les vacances de Nadal. El diumenge 22 de desembre seran els darrers partits abans de reprendre la competició, el cap de setmana del 10 de gener al 12, que coincidirà amb la disputa de la Supercopa d'Espanya amb Barça, Madrid, Athletic Club i Mallorca. Abans d'aquest retorn de la Lliga, tindran lloc els setzens de final de la Copa, que estan programats pels vols de la cavalcada de Reis. 

Així doncs, després del sorteig del calendari de la pròxima Lliga, ja comença el compte enrere per a l'inici.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut