Lamine Yamal, el golejador més jove de la història de l'Eurocopa

Lamine Yamal, el golejador més jove de la història de l'Eurocopa

El davanter amb nomès 16 anys i 362 ha assolit una nova fita de precocitat en perforar la porteria francesa en les semifinals de l'Eurocopa

Ja no és cap notícia que Lamine Yamal hagi trencat un rècord. De fet, en aquesta Eurocopa ja n'acumula uns quants. Ara, a la llista, s'afegeix el del golejador més jove de la història de la competició amb només 16 anys i 362 dies superant la marca de Johan Vonlanthen amb 18 anys i 141 dies aconseguida el 2004.

Corria el minut 21 quan després de dos retalls la jove perla blaugrana s'ha tret de la màniga una canonada amb la cama esquerra des de la frontal que ha deixat sense opcions al porter francès. El gol de Lamine Yamal ha col·locat l'empat al marcador després que els de Deschamps s'avancessin en el minut 9.

De fet, aquest gol recorda al que el davanter va fer l'any passat en el mundial sub-17, també en les semifinals del torneig, i casualment, també contra França.

De la Lliga, de la Copa, de la Supercopa, de la selecció i ara, de l'Eurocopa

El català durant la temporada passada ja s'havia convertit en el golejador més jove de Lliga, de la Copa, de la Supercopa i de la selecció. Ara pot afegir a la llista l'Eurocopa i és que el davanter encapçala la llista de golejadors més joves amb més d'un any de marge. Amb la diana contra França, Lamine Yamal ha esmicolat el rècord de Johan Vonlanthen que ho havia fet amb 18 anys i 141 dies.

 

TOP6-Lamine-web-golejadors-362-ENG

 

La resta del rànquing el completen Wayne Rooney amb 18 anys i 237 dies, Ranto Sanches amb 18 anys i 317 dies, Dragan Stojkovic amb 19 anys i 108 dies i completa el top 6, Arda Güler amb 19 anys i 114 amb un gol aconseguit en aquesta Eurocopa.

Si es tinguessin en compte els Mundials, Lamine Yamal també hauria superat el rècord de Pelé que, de moment, continua liderant el rànquing de la competició intercontinental amb 17 anys i 239 dies.

El més jove en disputar una semifinal

A més a més, en aquest mateix partit, el davanter també s'ha convertit en el futbolista més jove en disputar una semifinal de Mundial o Eurocopa, superant el rècord de Pelé al Mundial de 1958 (17 anys, 244 dies), precisament davant França.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut