L’AS Mònaco, protagonista de la posada de llarg del Barça de Flick a la 59a edició del Trofeu Joan Gamper

L’AS Mònaco, protagonista de la posada de llarg del Barça de Flick a la 59a edició del Trofeu Joan Gamper

El partit es disputarà el dilluns 12 d’agost, a les 20 hores, en el que serà el primer partit de la temporada a l’Estadi Olímpic Lluís Companys

L’AS Mònaco serà el rival del FC Barcelona en la 59a edició del Trofeu Joan Gamper que servirà com a presentació del nou Barça de Hansi Flick davant l’afició. Els Rouge et Blanc obriran la temporada dels blaugranes com a locals a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, en un partit que tindrà lloc el 12 d’agost a les 20 hores i que també serà retransmès en directe a través de Barça One.

D’aquesta manera, els subcampions de la passada Ligue 1 es convertiran en el darrer rival de la pretemporada per als culers abans de l’inici de la competició oficial, a València, el 17 d’agost, després d’haver disputat també tres partits amistosos als Estats Units.

 

Un Gamper inèdit

La d’enguany serà la primera aparició d’un històric de la Ligue 1 al Trofeu Joan Gamper, i la cinquena d'un equip de la Lliga francesa masculina (el Montpeller va jugar l’edició femenina el 2022), després del Nantes el 1966 en el Gamper inaugural, el Sochaux el 1989, l’Olympique de Marsella el 1991 i el Girondins de Burdeus el 1993, tots quan encara es disputava en format de quadrangular.

Possible rival a la nova Champions i equip centenari

El Mònaco, entrenat per l’austríac Adi Hütter, va completar una magnífica temporada 2023/24 classificant-se per a la Champions League després d’un any d’absència i convertint-se en un possible futur rival al nou format de la Champions League que començarà entre el 17 i el 19 de setembre. La temporada 2024/25 serà especialment històrica per als monegascs, ja que el pròxim 23 d’agost l’Association Sportive Monaco Football Club es convertirà en equip centenari.

Dos coneguts a les banquetes

Si bé Hansi Flick està al davant de la seva primera temporada a Can Barça, el Mònaco viurà la seva segona temporada amb Adi Hütter a la banqueta. Tots dos s’han creuat fins a quatre vegades, quan Flick era entrenador del Bayern i Hütter dirigia l’Eintracht de Frankfurt. En el global, l’entrenador blaugrana va guanyar tres dels quatre partits, incloses dues golejades (5-0 i 5-2), amb una altra victòria per 2-1 i una derrota pel mateix resultat (2-1). En aquests quatre partits Lewandowski va marcar en tots, i en el 5-0 va fer un hat-trick.

Quart Gamper a Montjuïc amb gust de 125

La 59a edició del Gamper serà la quarta de l’equip blaugrana que tingui lloc a la muntanya de Montjuïc després de les edicions de 1990, 1996 i la de la temporada passada. Aquest any, el Trofeu Joan Gamper tindrà una significació especial per ser la presentació de l’equip davant l’afició en l’any en què el Club complirà el seu 125è aniversari.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut