Lamine Yamal, Ferran, Fermín i Pedri, campions d’Europa

Lamine Yamal, Ferran, Fermín i Pedri, campions d’Europa

La selecció espanyola, amb els quatre culers en les seves files, han derrotat Anglaterra en la final de l’Eurocopa que s’ha disputat a Berlín / Foto: UEFA via GETTY IMAGES i SEFUTBOL

Quatre culers més són campions d’Europa. Es tracta de Lamine Yamal, Ferran, Fermín i Pedri, que han guanyat l’Eurocopa de futbol després de vèncer Anglaterra a la gran final.

Spain v England Final - UEFA EURO 2024

La selecció espanyola ha aconseguit imposar-se per 2-1, amb gols de Nico Williams i Oyarzabal, i Lamine Yamal com a titular (ha jugat 89 minuts). El de Mataró s’ha convertit en el jugador més jove que disputa una final d’un gran torneig, amb 17 anys i 1 dia, i ha superat Pelé, que ho era fins ara amb 17 anys i 249 dies en la final del Mundial de 1958. A més, Lamine Yamal ha acabat l’Eurocopa amb el premi de ‘Millor jugador jove’ del torneig.

Spain v England Final - UEFA EURO 2024 (3)

Ferran Torres i Fermín no han jugat aquesta final, igual que un Pedri que es va lesionar als quarts contra Alemanya però que s’ha quedat concentrat per donar suport els seus companys.

GSend8qWAAAhoj_

Lamine Yamal, protagonista

Espanya ha dominat el primer temps, però no ha estat fins a l’inici de la segona part quan ha arribat el primer gol. El gol ha estat de Nico Williams, però l’assistència ha estat de Lamine Yamal, que ha sumat la seva quarta assistència en aquest torneig (1-0, min 47). I aquí ha sumat un altre rècord, perquè ha entrat a formar part del grup de jugadors que més assistències ha fet en una mateixa edició de la Euro, amb Steven Zuber (2020), Aaron Ramsey (2016), Eden Hazard (2016) i Ljubinko Drulovic (2000).

El jove jugador del Barça ha estat determinant i la seva velocitat i el seu atreviment ha portat de corcoll la defensa anglesa. Malgrat tot, els de Southgate han aconseguit l’empat, després d’una passada enrere de Bellingham que Cole Palmer ha aprofitat per fer l’1-1 (min 72). Però finalment ha estat Oyarzabal, després d’una assistència de l’exblaugrana Cucurella, qui ha donat el títol a la selecció espanyola, amb el 2-1 que ha resultat definitiu (min 86).

17 culers campions de l'Eurocopa

GSe9Il0WcAEhwSG

D'aquesta manera, Lamine Yamal, Ferran, Pedri i Fermín se sumen a la llista de jugadors del Barça que han pogut celebrar una Eurocopa. Al llarg de la història, en son 17. Són aquests: 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut