Chimezie Metu, nova incorporació

Chimezie Metu, nova incorporació

L’aler pivot nord-americà, de 27 anys i 2,08 metres, signa per una temporada

Chimezie Metu i el FC Barcelona han arribat a un acord per a la incorporació del jugador nord-americà, d’origen nigerià. L’aler pivot, de 27 anys i 2,08 metres, signa per una temporada pel conjunt de Peñarroya, fins al 30 de juny del 2025.

Metu arriba al Palau com a agent lliure, després d’haver disputat el tram final de la temporada 2023/24 amb els Detroit Pistons de l’NBA, amb una mitjana de 10,5 punts, 6 rebots i 1,9 assistències per partit. El nord-americà arriba al Barça en la seva primera experiència a Europa i es converteix en el quart fitxatge després de les arribades de Kevin Punter, Justin Anderson i Juan Núñez. 

Es tracta d’un jugador que es desenvolupa principalment en la posició d’aler pivot, però que també pot actuar de pivot en moments puntuals. Els seus 2,08 metres no li impedeixen ser un jugador amb una gran capacitat atlètica, amb bona mobilitat, potència a la pintura i capacitat per generar des de l’exterior. 

El seu aterratge al Club suposarà la primera experiència lluny del Estats Units, on ha desenvolupat la seva trajectòria fins al moment. El jugador californià, nascut a Los Angeles però d’ascendència nigeriana -selecció amb la qual va disputar els Jocs Olímpics de Tòquio- va fer les seves primeres passes abans de convertir-se en professional amb els Trojans de la Universitat del sud de Califòrnia. 

El 2018, va provar sort al Draft de la NBA, on va ser escollit en la 49a posició pels San Antonio Spurs, conjunt amb el qual va disputar els primers partits a l'NBA. Després de dues temporades, va signar pels Sacramento Kings (2020-23). Va començar la temporada 2023/24 amb els Phoenix Suns, però, a principis d’aquest any, va signar un contracte amb els Detroit Pistons fins a la conclusió de la temporada, pas previ a la seva arribada al Barça aquest estiu. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut