Reial Madrid - FC Barcelona: Pau Víctor executa la tempesta perfecta a Nova York (1-2)

Un doblet del '8' blaugrana decideix un vibrant Clàssic marcat per les condicions climatològiques

Quatre de quatre. El FC Barcelona s’ha imposat al Reial Madrid per quart curs consecutiu en el tradicional Clàssic estiuenc als Estats Units. En aquesta ocasió, ho ha fet per 1-2 gràcies a un doblet de Pau Víctor, letal en els últims compassos del primer temps i en el tram inicial del segon. Els 82.154 espectadors que han omplert el MetLife Stadium de Nova Jersei han gaudit d’un Clàssic marcat per les condicions climatològiques que han aturat el partit durant 75 minuts.

12 minuts de futbol per començar

Durant tota la prèvia amenaçava tempesta elèctrica, però el partit ha pogut iniciar-se sense incidents fins que al minut 12 l’àrbitre ha aturat el partit. Les condicions climatològiques obligaven a aturar el partit i els jugadors han tornat a vestidors durant tota una hora. En total, el duel ha estat aturat 75 minuts, exactament el mateix que es va endarrerir el primer partit de la gira contra el Manchester City.

Fins llavors, el Barça havia estat l’equip més perillós de tots. Pau Víctor ha fregat el primer amb una rematada de cap, a la sortida d’un córner, que ha tret sota pals miraculosament Thibaut Courtois.

0-1 abans de la mitja part

Quan el partit s’ha reprès, el Barça ha necessitat uns minuts per tornar-li a agafar el to al partit. El Madrid ha estat a punt d’aprofitar-ho, però un gol d’Arda Güler ha estat anul·lat i una rematada de Brahim ha estat ben aturada per Ter Stegen. Quan el Barça ha reaccionat, el partit ha tornat tenir domini blaugrana. Abans de la mitja part, els culers s’han posat per davant gràcies a un gol de cap de Pau Víctor, que ha aprofitat una rematada-assistència de Lewandowski després d’una gran centrada d’Alex Valle, el lateral dret titular.

Doblet de Pau Víctor

Hansi Flick ha fet tres canvis a la mitja part, quan encara alguns llamps il·luminaven el cel de Nova Jersei, donant entrada a Sergi Domínguez, Gerard Martin i Quim Junyent per Christensen, Balde i Unai. Les sensacions del segon temps ha continuat sent bones, ja que els culers han amenaçat la porteria blanca en repetides ocasions durant els primers minuts. Gairebé sempre mitjançant Pau Victor, que primer ha engaltat des de la frontal una rematada ben refusada per Courtois.

En la següent ocasió, Pau Víctor no ha perdonat. Una nova genial centrada amb l’exterior d’Alex Valle l’ha rematat pràcticament en la línia de gol el ‘8’ blaugrana, autor d’un doblet i màxim golejador de la pretemporada culer, amb tres gols.

Nico Paz retalla distàncies

Amb el 0-2 al marcador el tècnic culer ha seguit donant minuts al màxim nombre de jugadors possibles. En el tram final de partit han entrat fins a vuit jugadors més, inclosos Faye, Raphinha i Gündogan, que s’estrenaven en aquesta pretemporada. Han estat minuts de màxima igualtat, en què el Reial Madrid ha pogut retallar distàncies mitjançant un llançament de córner rematat a gol per Nico Paz. Iñaki Peña, que havia entrat per Ter Stegen una estona abans, ha estat a punt de refusar la pilota a córner. Quedaven encara deu minuts per al final, però el duel ha finalitzat sense més incidències. El Clàssic estatunidenc tornava a ser culer.