Joan Laporta visita el projecte de la Fundació al South Bronx de Nova York

Joan Laporta visita el projecte de la Fundació al South Bronx de Nova York

Aquest projecte d’inclusió social i empoderament de noies adolescents en situació de vulnerabilitat suposa l’arrencada de la nova US Barça Foundation

El president del FC Barcelona i de la Fundació, Joan Laporta, i la directora general de la Fundació FC Barcelona, Dra. Marta Segú, han visitat el projecte que la Fundació està portant a terme al barri de South Bronx de la ciutat de Nova York. La comitiva blaugrana ha estat rebuda per Andrew So, director executiu de South Bronx United, a qui s’ha lliurat una samarreta commemorativa amb motiu de la trobada.

El projecte de la US Barça Foundation al South Bronx parteix de l’acord de col·laboració amb l’entitat South Bronx United, organització que aprofita la pràctica del futbol com a eina de canvi social i d’integració comunitària. Ambdues entitats posaran en marxa un programa extraescolar per fomentar el desenvolupament de les habilitats personals i socials, així com el lideratge  de noies adolescents i, alhora, oferir-los igualtat d’oportunitats. El projecte té com a objectiu principal que aquestes  adolescents  d’entre 10 i 14 anys que viuen en un context vulnerable tinguin accés a l’esport i l’utilitzin com a eina de millora de les seves habilitats socials i el seu benestar emocional. Es tracta de proporcionar models positius i fomentar el compromís amb diferents activitats durant el temps extraescolar, un moment en el qual les joves tenen més probabilitats de participar en conductes de risc.

La US Barça Foundation formarà les entrenadores i educadores del South Bronx United en la metodologia SportNet per tal de promoure els valors de l'esport, com ara el respecte, la humilitat, el treball en equip, l'ambició i l'esforç, i ho combinaran amb altres metodologies ja existents com tallers psicoemocionals i activitats esportives.

El projecte marca l’inici de l’activitat de la nova US Barça Foundation, entitat registrada als Estats Units que desenvoluparà els projectes comunitaris blaugrana a territori nord-americà i recaptarà fons per projectes propis internacionalment. La US Barça Foundation s’ha constituït en un Patronat, presidit per Joan Laporta i del qual formen part Xavier Sala-i-Martín, vicepresident primer de la Fundació FC Barcelona; Bryan Bachner, Managing Director USA/APAC de FC Barcelona; Amani Martin, secretari de la US Barça Foundation; l’exjugador d’handbol blaugrana Xavier O’Callaghan, mànager de gestió de les seccions professionals d’handbol, futbol sala i hoquei patins, i la Dra. Marta Segú.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut