El Barça tindrà tres medallistes més

El Barça tindrà tres medallistes més

Amb la classificació per a la final del torneig masculí, Cubarsí, Fermín i Eric s'afegiran a la llista de futbolistes culers amb medalla olímpica que s'alça fins als 22

Or o plata. El medaller olímpic blaugrana està a punt de sumar una nova medalla amb la classificació d'Eric Garcia, Pau Cubarsí, i Fermín López per a la final del torneig de futbol masculí. Encara falta desxifrar de quin color serà el premi, però amb el bitllet a la final, els culers s'han assegurat pujar amb el podi i tant si com no, ampliaran la llista de jugadors culers que han aconseguit una medalla als Jocs Olímpics.

Comptant amb ells, la xifra s'alça fins als 22 professionals, tenint en compte que Eric Garcia ja compta amb una medalla de plata, amb poc més de cent anys d'història. A esperes del que facin els jugadors de la selecció espanyola, el medaller engloba 7 medalles d'or, 12 de plata i una de bronze.

Les primeres a Anvers el 1920

El medaller olímpic culer es va estrenar amb una medalla de plata als Jocs Olímpics d'Anvers el 1920. Josep Samitier, Agustí Sancho, Fèlix Sesúmaga i Ricard Zamora van quedar en segona posició amb la selecció espanyola després de vèncer a Països Baixos a la final pel segon lloc.

Després de molts anys de sequera, el 1988, als Jocs Olímpic de Saül va arribar la cinquena a càrrec d'Aloisio Pires amb el Brasil.

L'or arriba a Barcelona' 92

El primer cop que els culers es van proclamar campions va ser als Jocs Olímpics de Barcelona. Albert Ferrer, Guardiola i Antonio Pinilla van penjar-se la medalla d'or després de guanyar a Polònia en una final celebrada a l'Spotify Camp Nou.

1992_BARCELONA_JJOO1992_Podium_Futbol (AutorDesconegut)

Aquesta victòria va obrir la veda a uns anys prolífics per al futbol blaugrana. A Atlanta' 96 Ronaldo Nazario es va alçar amb el Bronze, a Sydney 2000, Gabri, Xavi i Puyol van aconseguir la plata, a Atenes 2004, Saviola va aconseguir l'or igual que Messi a Pequín 2008. Finalment, a Rio 2016, Neymar i Rafinha van pujar fins a la part més alta del podi.

2008_BEIJING_ZCrBqiNv

Les últimes a Tòquio 2020

Les darreres Olimpíades van ser fructíferes per al futbol barceloní. Eric Garcia, Pedri i Oscar Mingueza van aconseguir la plata igual que Fridolina Rolfo, que va aconseguir la primera medalla pel futbol femení culer.

EricGarciaPedroGonzlezPedriiscarMinguezaMedallistesOlmpics2021_pic_2021-08-12medallasolimpicos02 - copia

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut