10 coses que cal saber de Dani Olmo

10 coses que cal saber de Dani Olmo

El nou jugador del Barça torna a casa després d’haver guanyat títols allà on ha jugat

Dani Olmo torna a casa. El nou jugador culer, conegut pel seu talent, torna al FC Barcelona exactament 10 anys després de deixar el Club. A continuació repassem deu curiositats seves que potser encara no coneixies.

1) Dani Olmo va néixer el 7 de maig del 1998, una època en què Louis Van Gaal era el tècnic d’un Barça que ja s’havia proclamat campió de Lliga. Va néixer a Terrassa, igual que Xavi Hernández, Víctor Sánchez o Mika Mármol. Jules Kounde és l’altre únic futbolista del primer equip nascut el 1998.

2) El seu pare, en Miquel Olmo, és un exjugador i exentrenador de futbol català. Especialment remarcables són les seves etapes com a tècnic a Segona Divisió: en aquesta categoria va dirigir el Girona (2009) i el Sabadell (2013/14).

3) Dani Olmo es va incorporar al planter del FC Barcelona l’estiu del 2008 per formar part de l’Aleví B. Va formar part de les categories inferiors culers durant sis anys, en què va passar també per l’Aleví A, l’Infantil B, l’Infantil A, el Cadet B i el Cadet A. L’estiu del 2014 va deixar el Club per fitxar pel Dinamo de Zagreb croat.

4) Durant aquests anys al planter Dani Olmo va coincidir amb diversos futbolistes que ara sonaran al gran públic. Parlem de Carles Aleñá, Carles Pérez o Marc Cucurella, amb qui va guanyar la passada Eurocopa.

5) Tot i haver estat 10 anys lluny de Barcelona, Dani Olmo només ha estat a dos equips diferents: el Dinamo de Zagreb (2014-20) i el RB Leipzig (2020-24). 

6) En totes dues etapes va guanyar títols. A Croàcia van ser nou: cinc Lligues, tres Copes i una Supercopa. A Alemanya van caure tres més: dues Copes i una Supercopa. A nivell de seleccions també té un gran palmarès, havent conquerit l’Eurocopa Sub-21 el 2019, la medalla de plata als Jocs de Tòquio 2020, la Nations League el 2023 i la recent Eurocopa 2024 disputada a Alemanya.

7) Dani Olmo ha reconegut obertament en més d’una ocasió que se li va oferir la possibilitat de poder nacionalitzar-se croat per disputar el Mundial de Rússia 2018, quan encara no havia estat convocat per la selecció espanyola. Olmo, tota una institució a Croàcia, va refusar l’oferta.

8) Amb el seu retorn al Barça Dani Olmo s’uneix a una llarga llista de jugadors que van marxar del Club per després tornar-hi. Són Gerard López, Luis García, Gerard Piqué, Cesc Fàbregas, Jordi Alba, Aleix Vidal, Denis Suárez, Gerard Deulofeu, Eric Garcia, Adama Traoré, Héctor Bellerín i Oriol Romeu.

9) Al llarg de la seva trajectòria Dani Olmo ha coincidit amb un bon grapat de jugadors reconeguts al panorama europeu. Livakovic o Petkovic al Dinamo Zagreb i Upamecano, Sabitzer, Nkunku, Timo Werner, Schick, Sorloth, Gvardiol, Szoboszlai o Xavi Simons al RB Leipzig han estat alguns dels seus companys al llarg dels anys.

10) De la mateixa manera que Dani Olmo és tota una icona a Croàcia, es podria dir que Alemanya és l’altre gran país amb el que té moltíssims vincles. Més enllà de jugar-hi quatre anys, i de parlar alemany, Olmo ha tingut els alemanys Julian Nagelsmann i Marco Rose com a tècnics i la seva última Eurocopa, disputada precisament al país germànic, també l’ha situat al cim del futbol. Ara, a Can Barça, el seu vincle amb Alemanya seguirà, ja que coincidirà, entre d’altres, amb Hansi Flick, Marc-André ter Stegen i Ilkay Gündogan.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut