Un Gamper inèdit, però amb precedents favorables contra el Mónaco

Un Gamper inèdit, però amb precedents favorables contra el Mónaco

No s'han enfrontat en cap Gamper, però al llarg de la història, Barça i Mónaco han jugat quatre partits, sense cap derrota per als culers

Un cop acabada la gira pels Estats Units del FC Barcelona, ja s'encara la recta final de la pretemporada blaugrana, i una temporada més, aquesta acaba amb la disputa del Trofeu Joan Gamper en la seva 59ª edició, que rebrà la visita de l'AS Mónaco el dilluns 12 d'agost a les 20 hores.

Quatre precedents amb els monegascos

Es tractarà d'un Gamper inèdit, ja que l'equip del principat no ha disputat cap Gamper fins al moment. Ara, ho farà com a subcampió de la Lliga francesa i com a participant i possible rival de la pròxima edició de la Champions. A més, el 23 d'agost celebraran el seu centenari, i amb la seva llarga història s'ha vist les cares en quatre vegades amb el FC Barcelona, tot i que no hagi estat en un Gamper.

Dos amistosos en dues temporades seguides

Les dues primeres van ser fa més de mig segle. Al final de la temporada 1958/59, concretament el 3 de juny de 1959, va disputar-se el seu primer cara a cara, en un amistós que va acabar amb empat a dos, amb Czibor i Vergés com a golejadors culers. Un any més tard, el 23 de juny del 1960, un altre amistós, però amb un resultat molt diferent. 

2 de 2 pel Barça a la Champions

Golejada per al Barça (5-1), amb un doblet de Czibor i dianes de llegendes com Kubala o el gallec Luis Suárez i la cloenda amb la maneta de Suco. Aquesta va ser la darrera mostra fins a la temporada 1993/94, quan tots dos equips van quedar enquadrats en el Grup A de la lligueta de quarts de final de la Champions.

ES CAT-AHFCB-3-FN-03443-0085

El Barça, amb Johan Cruyff a la banqueta, va imposar-se en els dos partits. Al Camp Nou (2-0) amb dos gols de Txiki Begiristáin i a Mónaco (0-1) amb diana de Hristo Stoítxkov en la darrera jornada, que va certificar la primera posició del Barça i la segona del Mónaco, per davant de l'Spartak de Moscú i el Galatasaray, que van quedar eliminats.

Al Gamper, el cinquè cara a cara

Ara, 30 anys més tard de l'última mostra, el Trofeu Joan Gamper serà l'escenari del cinquè partit entre uns i altres, de moment amb un balanç de tres victòries per als blaugrana i només un empat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut