Fermín, Eric i Cubarsí són d'or

Els blaugranes han guanyat el metall més valuós després de derrotar França a la final amb un doblet del migcampista culer inclòs

Han tocat el cel de París. Els tres blaugranes convocats amb la selecció espanyola per als Jocs Olímpics 2024 han pujat a l'esglaó més alt del podi en derrotar a França en la final. Fermín, López, Eric Garcia i Pau Cubarsí s'han penjat la medalla d'or després de ser tres peces claus durant el torneig per als esquemes de Santi Denia.

Fermín, de nou, protagonista en la final

Les coses no han començat del tot bé pel combinat espanyol que ha vist com Millot ha avançat als amfitrions en els marcadors al minut 11. Però, el de sempre, l'home gol dels Jocs Olímpics ha aparegut per capgirar el marcador.

Fermín ha necessitat només set minuts per marcar un doblet que ha canviat l'esdevenir de la final. Al minut 17, ha rematat amb potencia una pilota entre línies de Baena que ha acabat al fons de la porteria per posar l'empat al marcador. I al 24, l'andalús ha aparegut al segon pal per caçar un refús i enviar, de nou, l'esfèrica entre els tres pals.

Baena ha estat l'encarregat de marcar el tercer i situar l'1-3 abans del descans. Però a la segona meitat els francesos han pres l'accelerador i han empatat el duel amb un penal al temps afegit. A la pròrroga, Camello ha marcat els gols de la victòria perquè la selecció espanyola es convertí en campiona olímpica.

Tres medallistes culers

El medaller olímpic blaugrana suma una medalla més. Mentre que Pau Cubarsí i Fermín López s'estrenen, Eric Garcia repeteix i fins i tot millora la gesta de Tokio 2020 on va aconseguir la plata.

Ara mateix 22 futbolistes han aconseguit un metall mentre vestien l'elàstica culer acumulant un total de deu medalles d'or, dotze de plata i una de bronze.