Com han estat els últims debuts a la Lliga per als entrenadors?

Com han estat els últims debuts a la Lliga per als entrenadors?

A les portes de l'estrena de Hansi Flick en partit oficial, repassem els precedents dels darrers entrenadors en el seu primer partit a la Lliga

Comença el que de veritat importa. Comença la temporada, de manera oficial, i arrenca així també l'era Hansi Flick amb el FC Barcelona en el primer partit amb punts en joc. Ho farà aquest dissabte, a partir de les 21.30 h a l'Estadi de Mestalla contra el València, amb la clara idea de deixar enrere el Gamper i obrir el curs 2024/25 amb tres punts.

Els debuts dels últims entrenadors

Les primeres vegades sempre són especials, i exigents, i per a Flick no en serà una excepció. I com ho serà per a Flick, també ho va ser per a la resta d'entrenadors de la història blaugrana que han hagut d'afrontar el seu primer test real. A  pocs dies perquè l'alemany s'assegui a la banqueta de Mestalla, agafem l'hemeroteca i revisem com va ser el debut dels últims entrenadors del Barça.

2013-08-18 BARCELONA-LEVANTE 22

9 d'11 van debutar amb victòria

Ho hem acotat als darrers 11, que són els que hi ha hagut en el segle XXI, i obviant els tres que han estat interins (Toño de la Cruz l'any 2000, Jordi Roura el 2012 i Sergi Barjuan el 2021). Així doncs, d'entre els 11 analitzats, fins a nou van estrenar-se a la Lliga amb una victòria. Qui va començar amb millor peu va ser el 'Tata' Martino, amb un espectacular 7-0 per obrir la temporada 2013/14 contra el Llevant. La temporada anterior també havia iniciat amb golejada la temporada Tito Vilanova com a entrenador del primer equip, gràcies a la maneta per 5-1 que va clavar-li a la Reial Societat.

També amb quatre gols de diferència, en aquest cas un 4-0, va acabar el primer dia de Ronald Koeman a la Lliga, golejant el Vila-real en la jornada 1 de la Lliga 2020/21. I, per un menys, amb un resultat de 3-0 contra l'Elx, va iniciar Luis Enrique la temporada 2014/15, que acabaria amb un triplet. L'única victòria per dos gols va ser la del Barça d'Ernesto Valverde, amb un 2-0 contra el Betis de Quique Setién, que, curiosament, acabaria sent el seu successor.

Radomir Antic, l'únic empat

I el càntabre també va debutar amb victòria, per la mínima i contra el Granada (1-0). Amb el mateix resultat van estrenar-se Frank Rijkaard, guanyant a domicili a San Mamés, i també Xavi Hernández, superant un derbi contra l'Espanyol. També per la mínima, per 2-1, va estrenar-se el primer, per ordre cronològic, d'aquest segle, Llorenç Serra Ferrer, amb un triomf contra el Màlaga. Tots aquests van guanyar, però en queden dos: un que va començar amb empat i un que ho va fer amb derrota.

OtroBET-FCB17032019_pic_2019-03-18otrobetis-barcelona19

L'única derrota, per al millor Barça de la història

El de l'empat va ser Radomir Antic, que només va poder sumar un punt contra l'Athletic Club al Camp Nou (2-2) i el de la derrota no és cap altre que Pep Guardiola. Ja havia debutat, oficialment, superant la prèvia de la Champions contra el Wisla de Cracòvia, però a la Lliga va caure en la seva visita al camp del Numància (1-0). De fet, tot i que no forma part d'aquesta anàlisi, Guardiola tampoc va guanyar la segona jornada, amb un empat contra el Racing de Santander (1-1) en una temporada que acabaria sent històrica i amb l'equip que millor futbol ha practicat del planeta.

I com ho van fer els altres dos alemanys?

En resum, tot i que la majoria dels entrenadors debuten amb victòria, no fer-ho no significa que la temporada no pugui acabar amb coses grans. A tall de curiositat, per acabar aquest text, també es pot fer una ullada a l'estrena dels que, fins ara, eren els únics dos entrenadors alemanys de la història del Barça: Hennes Weisweiler i Udo Lattek. Tots dos, com la majòria, van guanyar el seu primer partit de Lliga. Weisweiler, per 2-3 a Elx, i Lattek, per 4-0 contra el Cadis.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut