València - Barça: Mestalla dona el tret de sortida

València - Barça: Mestalla dona el tret de sortida

Hansi Flick disputa el seu primer partit oficial com a entrenador del Barça al camp del València, on vol sumar els primers tres punts de la Lliga

S'acaba el temps per a fer proves, en partits on no hi ha punts en joc. Ja és torn per a jugar-se les garrofes, perquè la Lliga ja és aquí. El Barça obre, de forma oficial, la seva temporada 2024/25 visitant el sempre complicat Estadi de Mestalla, a València (dissabte 21.30 hora de Barcelona), per a viure el primer partit oficial en competició oficial de Hansi Flick com a entrenador blaugrana.

La pretemporada ja és passat, i s'ha saldat amb un balanç de dues victòries (1-0 contra l'Olot i 2-1 contra el Reial Madrid) dos empats (un que va acabar amb victòria als penals, contra el Manchester City; i un que va acabar amb derrota també per penals, contra el Milan), i la derrota contra el Mònaco en el Gamper. En línies generals, els blaugrana han deixat bones sensacions, i amb molta importància per a jugadors joves, en qui Flick ha confiat molt, i que poden ser importants també a València.

Olmo, fora; Pedri, dins

Qui no ho serà, de moment, és Dani Olmo. Una de les dues incorporacions, juntament amb Pau Víctor, acumula massa pocs entrenaments, i Flick el va descartar en la roda de premsa prèvia al partit. En canvi, sí que va avançar el retorn de Pedri, lesionat a l'Eurocopa i que el tècnic alemany va pronosticar que "potser pot ajudar-nos en la segona part". Sigui com sigui, en un context tan particular com la primera jornada, tot toca agafar-ho amb pinces, ja que els equips segueixen en formació.

Valencia_FCB-156

Un València sense molts canvis

Pel que fa al rival, un dels grans arguments per a ser optimistes que tenen a València és la continuïtat de gran part del bloc que va quallar una notable temporada passada, acabant en novena posició i somiant amb Europa fins al final. Amb Rubén Baraja a la banqueta, va construir un equip molt jove i amb molta identitat valencianista, fet que va connectar amb la sempre exigent grada de Mestalla.

Dimitrievski i Rafa Mir, els reforços de més renom

Els che, amb el dubte de la continuïtat de Mamardashvili a la porteria, que de moment segueix a l'equip, van reforçar-se ràpidament amb un porter d'alt nivell com el macedoni Stole Dimitrievski, que ha fet unes grans temporades al Rayo. En defensa, la consolidació de Mosquera i Yarek amb el primer equip (campió olímpic el primer, i campió d'Europa sub-19 el segon), i el retorn de César Tárrega, clau en la seva cessió al Valladolid de l'ascens la passada temporada, formen un eix molt jove. Als laterals, jugadors amb més experiència com Thierry, Foulquier o el capità Gayà (baixa per lesió).

Sense moviments a la sala de màquines, per trobar els fitxatges cal anar a l'atac, amb les arribades de Dani Gómez, del Llevant, i sobretot de Rafa Mir, del Sevilla, ocupant el lloc deixat per Roman Yaremchuk. En tot cas, és un València molt reconeixible i que buscarà la forma d'amargar el debut del Barça de Flick.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut