València - Barça: La primera de Flick, amb el segell de Lewy (1-2)

València - Barça: La primera de Flick, amb el segell de Lewy (1-2)

Un doblet de Lewandowski remunta el gol inicial d'Hugo Duro i inaugura l'era de Hansi Flick amb una victòria treballadíssima a Mestalla

Així es comença una temporada, culers! Ha costat, com no podia ser d'una altra manera, però el Barça de Hansi Flick ja guanya partits. En la primera jornada de la Lliga 2024/25, un doblet de Robert Lewandowski a València (1-2) captura els primers tres punts del curs.

 

Declaració d'intencions en el primer onze de Flick

Des d'abans de començar el partit Hansi Flick ja ha demostrat el que serà un dels seus senyals d'identitat: la meritocràcia. A l'alemany, en el seu primer partit oficial, no li ha tremolat el pols a l'hora de posar un mig del camp format per Marc Casadó i Marc Bernal, després d'una gran pretemporada de tots dos. Per a aquest últim, amb només 17 anys, ha suposat el seu debut oficial amb el primer equip, i no acabaria sent l'últim.

Un cop ha rodat la pilota, els blaugrana han buscat molt Lamine Yamal en el duel amb Jesús Vázquez, i s'han associat amb un Raphinha que, partint com a mitjapunta, ha jugat a la banda dreta per generar superioritat. Però el València amenaçava cada cop que podia, generant perill amb el talent d'Almeida i la pilota aturada. Raphinha ho ha intentat des de la distància, però s'ha trobat amb les mans dures de Mamardashvili, i costava gaudir d'ocasions amb certa assiduïtat.

_GP10509

Bogeria abans del descans

I quan semblava que la primera meitat acabaria sense gols, gerro d'aigua freda. Hugo Duro ha guanyat l'esquena d'Iñigo Martínez i el davanter ha rematat al fons de la xarxa una centrada de Diego López (1-0, min 45). En el temps afegit, Yarek i Cubarsí han estat clau en dues accions gairebé idèntiques. El primer, salvant l'empat de Casadó sota els pals, i el segon, també traient sobre la línia el xut d'Hugo Duro, en la jugada posterior, que gairebé era el 2-0. Sempre semblava quedar una ocasió més, i quan ja era l'última de totes, Lewandowski ha sortit al rescat. El seu olfacte golejador ha llegit que la centrada-xut de Lamine Yamal aniria al lloc on ell podia posar l'exterior de la bota dreta per enviar el partit  a l'empat al final de la primera part (1-1, min 45+5).

Raphinha fabrica el penal per al doblet de Lewy

I la represa no hauria pogut ser millor. La primera jugada l'ha tingut Lamine Yamal, i, poc després, Raphinha, més llest que Mosquera, s'ha inventat un penal que Lewandowski, amb un xut a l'escaire, ha convertit en el seu primer doblet del curs (1-2, min 49). En el primer partit de culers del binomi Flick-Lewandowski s'ha fet evident que hi ha quelcom d'especial. Entre els del Bayern i els d'aquesta nit, el polonès ja ha marcat 85 gols en 72 partits amb Flick com a entrenador. El Barça ja manava al marcador, i ho ha volgut fer també en el joc per minimitzar un València que ha demostrat que tenia arguments de sobra per tornar a empatar.

Debuta Gerard Martín i torna un Pedri centenari

A més, Balde, amb molèsties des de la primera meitat, ha dit prou, i Flick ha fet debutar Gerard Martín, a més d'aprofitar per fer entrar Christensen per un amonestat Cubarsí i Pedri per Ferran. El canari, que tornava de lesió, ho ha fet per celebrar el centenari de partits a la Lliga. Calia fer-ho amb una victòria. I feia falta treballar de valent per aconseguir-ho. Mestalla empentava amb força els seus, i Flick apuntalava l'equip amb l'entrada d'Eric Garcia per Bernal.

L'era Flick comença amb tres punts

Així, el Barça s'ha defensat amb ordre, mentre buscava la manera de capitalitzar els espais que el València deixava a la desesperada. També per això ha sortit Pau Víctor, tercer debutant de la nit. Al final, al Barça se li ha escapat la sentència en una jugada feta al Barça Atlètic al curs passat. Pau Víctor per a Gerard Martín, passada enrere per a Casadó i xut lleugerament desviat del nou dorsal 17 del primer equip. Tampoc ha marcat Lewandowski en el 93, i sense el gol de la tranquil·litat, un parell de minuts - que han semblat molts més - d'ordre i resistència que han servit per sumar la primera victòria de la temporada, després de dos cursos seguits començant amb empat.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut