Així serà el sorteig de la Champions

Així serà el sorteig de la Champions

El Barça coneixerà els seus rivals de la primera fase aquesta tarda, a partir de els 18 hores, després d'un sorteig totalment nou

Ara sí, tret de sortida a la Lliga de Campions 2024/25. Una temporada especial, perquè serà la primera amb un nou format. Novetats que ja es començaran a veure aquest mateix dijous al Grimaldi Forum de Mònaco, a partir de les 18 hores, en el sorteig de la primera fase, a partir d'ara anomenada fase Lliga, i que comptarà amb la participació de fins a 36 equips. 

Com serà el sorteig?

A partir d'aquesta temporada, el format d'aquesta primera fase de classificació canvia radicalment. Hi haurà una única classificació amb els 36 equips, però cadascun jugarà només contra vuit rivals (quatre a casa i quatre a fora). 

IMG_5710

Per dur a terme el sorteig, els equips es dividiran en quatre bombos (el Barça va en el primer per coeficient UEFA) i cada equip s'enfrontarà a dos rivals de cadascun dels pots, un a casa i un altre a fora.

Un software automatitzat designarà aleatòriament els rivals, que es mostraran en pantalla a la sala de sorteig i per televisió. El programari també decidirà quins partits es jugaran a casa i quins a domicili.

El sorteig començarà amb el Bombo 1 i assignarà rivals a tots els equips, un darrere l'altre, per continuar amb els altres bombos en ordre descendent fins que s'hagin assignat oponents a tots els conjunts.

Cal destacar que, a la fase Lliga, els equips no poden enfrontar-se a rivals del seu país i només poden quedar aparellats contra un màxim de dos equips de la mateixa federació

Quins equips formaran part d'aquesta fase Lliga?

En total seran 36 els equips que formin part d'aquesta fase. Si vols saber quins són, com estan dividits i votar per les teves preferències, ho pots fer a continuació: 

I després, què?

Els 36 equips miraran de quedar el més amunt possible en la classificació conjunta. Un cop acabada aquesta fase Lliga, els vuit primers avançaran automàticament a vuitens de final i seran cap de sèrie en el sorteig.

Els equips situats entre el 9è i el 24è lloc disputaran una eliminatòria de play-offs a doble partit per assegurar-se el pas als vuitens de final de la competició. Del 9 al 16 seran caps de sèrie i jugaran la tornada a casa.

Els equips que acabin des de la posició 25 cap a baix quedaran eliminats, sense accés a la UEFA Europa League.

De vuitens de final en endavant, la competició segueix el format habitual de la ronda d'eliminatòries, amb anada i tornada, que acabarà en una final a partit únic en una seu neutral. Els caps de sèrie de quarts i semifinals es decidiran en funció dels classificats i es respectarà la posició de la fase Lliga. 

El calendari

  • Fase Lliga: Des del 17 de setembre fins al 29 de gener es jugaran les vuit jornades
  • Play-off: L'anada es disputarà l'11 i 12 de febrer i la tornada el 18 i 19.
  • Vuitens: Les anades estan previstes per al 4-5 de març i les tornades per al 11-12. 
  • Quarts: 8 i 9 d'abril, les anades i 15 i 16, les tornades
  • Semifinals: L'anada el 29-30 d'abril i la tornada, el 6-7 de maig
  • Final: 31 de maig, a l'Allianz Arena de Múnic, a Alemanya.
Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut