Cap a la Xina amb les maletes plenes d’ambició

Cap a la Xina amb les maletes plenes d’ambició

La plantilla blaugrana viatja a Hangzhou per disputar dos partits contra els Beijing Duks i el Bàsquet Girona

El Barça de bàsquet ha fet les maletes per viatjar aquest dijous cap a la Xina. Un llarg vol, amb escala a Doha, portarà l’equip blaugrana fins a Hangzhou, a la província de Zhejiang. L’equip aterrarà aquest divendres a la ciutat xinesa per disputar dos partits de preparació al Qianjiang Century City International Basketball Summit 2024 davant els equips dels Beijing Ducks i del Bàsquet Girona. “Estem molt il·lusionats per afrontar una nova temporada”, afirma el capità Àlex Abrines

En el torneig també hi participa l’amfitrió, el Zhejiang Lions, i els partits es disputaran al Hangzhou Olympic Center. El primer rival dels blaugranes seran el conjunt local dels Beijing Ducks (diumenge, 1 de setembre, a les 13.30 hora de Barcelona), el campió de la principal Lliga xinesa, la CBA (Chinese Basketball Association). El segon rival serà el conjunt català del Bàsquet Girona (dilluns, 2 de setembre, a les 13.00 hora de Barcelona). 

Durant els sis dies a Hangzhou, a banda dels entrenaments i partits, també estan programats una sèrie d’actes promocionals. És la segona vegada que el Barça fa una gira de pretemporada al país asiàtic per expandir la marca Barça i la de Catalunya i donar més visibilitat al bàsquet europeu, a banda d'unir vincles amb el bàsquet xinès. 

La darrera vegada, que va ser durant el 2014, fa una dècada, els blaugranes van visitar les localitats de Hangzhou i Taipei. Abrines ja hi va viatjar i ara torna a Hangzhou. “És una ciutat molt gran. Estem en pretemporada, intentarem gaudir de l’experiència i fer passos endavant”. Aquesta estada s’afronta com “una experiència” per fer equip”.  “Ja fa una setmana que ens entrenem i encara és molt d’hora, però en aquests dos partits veurem on estem. Hem d’anar millorant dia a dia”. 

En declaracions als mitjans de comunicació, Justin Anderson també ha valorat positivament aquest viatge: “Cada repte és bo per a nosaltres. Estar junts és bo per a l’equip, tindrem records i estic segur que estarem llestos per jugar. Ara només ens entrenem entre nosaltres i jugar contra altres jugadors ens anirà bé”. El nou jugador blaugrana s’ha mostrat molt feliç: “És el sisè dia a Barcelona i l’equip ja és la meva família. Els meus companys m’estan fent sentir de la família i el cos tècnic m’està preparant per afrontar una gran temporada”. “El Barça és el màxim i he treballat molt per arribar aquí”.

Vesely viatja, però no podrà jugar els partits

L’equip blaugrana ha fet aquest dijous un entrenament al Palau Blaugrana abans de dinar i anar a l’aeroport. Els 14 jugadors del primer equip formen part de l’expedició, incloent-hi Jan Vesely. El pivot blaugrana va patir una apendicitis aquest estiu i ha començat la pretemporada fent el procés de recuperació amb un pla de treball individualitzat. Per tant, viatja a la Xina amb la resta de l’equip, però no disputarà els dos compromisos.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut