Girona - Barça: Amb marge de millora (72-64)

Els blaugranes han tingut 15 punts d'avantatge, però han deixat escapar el matx, en l'últim partit a la Xina

Derrota contra el Girona. El Barça ha posat fi a l'estada a la Xina, al Qianjiang Century City International Basketball Summit 2024, amb ensopegada. A la localitat de Hangzhou, l'equip de Peñarroya ha continuat agafant ritme i preparació. Després d'una primera part amb bones sensacions, el marcador favorable ha virat cap al triomf rival (72-64)

Agafen ritme

Punter ha agafat ritme per trencar un inici poc anotador. Amb el canell fi de l'escorta d'origen nord-americà, el FC Barcelona ha agafat embranzida en el marcador. Un 3-12 incontestable, també gràcies a la defensa construïda. Dos triples consecutius de Justin Anderson han fet més gran la ferida (6-18), que s'ha elevat fins als 13 d'avantatge. Aquesta superioritat s'ha aturat en el 10-21 del primer quart.

Amb totes les peces barcelonistes aportant al partit, tant les cares noves de la temporada com les del curs anterior, el lluminós no ha sofert modificacions de bàndol. Els de Peñarroya han eixamplat el marge fins als 15. Concentrats en tot moment en defensa i en atac, el Barça ha mantingut la batuta de la superioritat fins que el Girona ha despertat per situar-se a quatre punts. 33-37 al descans.

Canvi de tendència

L'escalada rival s'ha completat al tercer quart, on els culers han maldat per anotar. Els gironins han agafat una renda de set punts davant d'un Barça que ha mirat de reaccionar. Una nova esmaixada de Metu en aquest partit ha donat ales als culers, que han reduït a quatre la distància amb aportació de Fall. Una energia insuficient per completar la remuntada, ja que el Girona s'ha tornat a enlairar fins al 9 punts penalitzant les errades barcelonistes.

El temps ha avançat, però el Barça s'ha vist incapaç de capgirar l'electrònic fins als darrers cinc minuts de partit. Perquè s'ha passat dels 10 punts d'avantatge als 3 gironí. Una distància que semblava suficient per remuntar. Ara bé, el Girona ha resistit i ha arribat la primera derrota de l'era Peñarroya (72-64). Després d'una victòria i una derrota al Qianjiang Century City International Basketball Summit 2024, els culers tornen a Barcelona. La Copa Catalunya agafa el protagonisme. El dijous 12 de setembre, a les 21.00 hores, Barça - Andorra.