Joan Laporta:

Joan Laporta: "Estem molt satisfets amb la plantilla"

El president del FC Barcelona ha fet una roda de premsa en què s’ha mostrat molt content amb el projecte d’equip i de Club

Un cop finalitzat el mercat de fitxatges de la temporada 2024/25, i després dels primers partits de Lliga en què el Barça de Hansi Flick ha iniciat el curs d’una manera immillorable, el president del FC Barcelona Joan Laporta ha fet una roda de premsa a l’Auditori 1899. En presència dels mitjans de comunicació, el president Laporta ha repassat els temes d’actualitat dels darrers mesos, des de l’àmbit esportiu fins a l’econòmic. El president ha assegurat que “estem molt satisfets amb la plantilla i amb l’entrenador que tenim” i ha ressaltat que “n'estem molt orgullosos, especialment,  perquè La Masia torna a ser l’eix vertebrador del nostre projecte esportiu”.

 

A més, també s’ha  mostrat molt content amb el resultat final del mercat: “Volíem fer una incorporació important i la prioritat esportiva era Dani Olmo, perquè ens millorava la plantilla. El seu rendiment així ho demostra. I també amb Pau Víctor, que va fer molts gols amb el Barça Atlètic, així com amb els jugadors que han pujat del filial”.

I, si una persona ha treballat perquè això sigui possible, aquesta ha estat Deco, el director de futbol. “Deco i el seu equip han fet una feina extraordinària en la renovació dels jugadors que venien de La Masia i que ja estaven en dinàmica del primer equip. Són jugadors molt joves que han esclatat i que se’ls havia de reestructurar les condicions”, ha dit Laporta, a banda d’afegir: “Ha fet una feina extraordinària aquest estiu, també fonamental per tal de poder inscriure els jugadors que havíem d’inscriure, amb les sortides, les cessions i la reducció de la massa salarial esportiva. Ara tenim una plantilla amb un valor de mercat millor que la del 2021, més jove i amb més futur. Hem mirat La Masia i hem anat al mercat només si ho hem necessitat. Això fa que siguem més sostenibles”.

En general, doncs, el president Laporta ha destacat que “tenim un ambient i una plantilla molt ben preparada, amb un gran compromís, i amb un Hansi Flick al que li demanem treball i professionalitat, que visqui el dia a dia amb intensitat”. “És un entrenador que ens ofereix el futbol que ens agrada i amb el qual, de moment, estem coincidint amb tot. Està assentant les bases per tal que es compleixin els objectius i està treballant per assolir-los”, ha etzibat.

"Estem més forts que mai per culminar la recuperació del Barça"

A banda del tema esportiu, en la roda de premsa de balanç l’aspecte econòmic hi ha estat molt present. El president Laporta ha assegurat que “estem molt millor econòmicament, esportivament i socialment” i que “estem molt orgullosos de poder sanejar el Club sense posar en risc el nostre model social”. “Estem més forts que mai per culminar la recuperació del Barça en tots els àmbits. Podem anunciar que tancarem el curs amb uns resultats ordinaris positius i amb un rècord d’ingressos en patrocinadors i BLM”, ha assegurat.

I, en aquest aspecte econòmic, també s’ha parlat de Barça Vision. El president ha explicat que “estem en ple procés de maduració, amb un accionariat més ben estructurat i amb un pla ambiciós. Pensem que serà un gran negoci i que pot generar molts ingressos per al Club. L’estem dotant d’un bon pressupost i de personal expert. És cert que l’impagament de 40 milions de Líbero l’hem hagut de compensar, però aquesta temporada ja començarem a veure resultats”.

Sobre la regla 1:1

També relacionat amb l’economia del Club, un dels temes d’actualitat ha estat la regla 1:1. El president Laporta ha explicat que “no hem arribat a la regla 1:1 perquè el tempo esportiu a vegades no coincideix amb el tempo econòmic i de la negociació”. “Vam considerar que no era necessari ni convenient forçar un acord, perquè hi havia altres opcions per inscriure jugadors. Volem tenir els millors contractes del mercat i podem dir que l’acord d’equipament esportiu del FC Barcelona serà el millor contracte esportiu del món del futbol. El podríem haver signat aquest estiu? Sí, però no ens volíem precipitar, perquè treballem per a l’interès del Barça”.

A més, ha comentat: “Per arribar a un 1:1 estaríem a uns 60 milions d’euros. Els podem aconseguir per diverses vies i confio que en els propers mesos ja puguem assolir aquest 1:1. El que està clar és que si Deco no hagués fet la feina, seria impossible”.

Sobre l'Espai Barça

Un altre dels temes tractats ha estat l’Espai Barça. El president Laporta ha comentat que “l’Spotify Camp Nou va al ritme que estava fixat, però no volem dir una data. Estem molt convençuts que això ja és una realitat i que, tot i que hi estant havent obstacles, els estem superant dia a dia”. A més, ha comentat que “l’interès per tornar com abans millor és absolut i, si no hi ha cap imponderable, per Cap d’Any podrem tornar”.  

Agraïment als socis i sòcies

El president Laporta no ha volgut deixar passar l’oportunitat per donar les gràcies a tots els socis i sòcies, que des del primer moment “ens estan fent confiança”. “Hem fet front comú per superar els obstacles, també amb els nostres jugadors lluny de l’Spotify Camp Nou. El Barça l’aguanta la seva força social, el seu escut i el seu sentiment barcelonista. En els moments de dificultat, els socis i sòcies sempre hi són, perquè s’estimen el Barça i entenen quan han de donar suport. Tot això és gràcies a ells”, ha sentenciat.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut