Molta representació blaugrana en les nominacions a la Pilota d'Or

Molta representació blaugrana en les nominacions a la Pilota d'Or

Lamine Yamal, Dani Olmo, Aitana, Patri Guijarro, Caroline Graham, Salma, Alexia Putellas i Pajor es troben en la cursa d'aquest guardó

El FC Barcelona està molt present en les nominacions a la Pilota d'Or 2024. Aquests dimecres 4 de setembre s’han sabut quins són els candidats i les candidates que opten al premi individual que entrega la revista France Football. Una revista que també ha comunicat les nominacions barcelonistes al Trofeu Kopa i al millor Club Femení de l'Any. 

Sis jugadores blaugrana i dos jugadors culers, a la Pilota d'Or

Aitana Bonmatí, millor jugadora de la Champions 2023/24, Patri GuijarroCaroline Graham, pitxitxi i màxima assistent de la Lliga F 2023/24, Salma Paralluelo, Alexia Putellas i Ewa Pajor, amb una bona temporada al VfL Wolfsburg, han estat les primeres culers a aparèixer en les nominacions a la Pilota d'Or de France Football. Cal esmentar, també, la presència de les exbarcelonistes Mariona Caldentey i Lucy Bronze en les nominacions per convertir-se en la millora jugadora del món.

Per segon any consecutiu, el FC Barcelona Femení té sis jugadores nominades a la Pilota d'Or. El curs passat també es va arribar a aquesta xifra, que mai havia assolit el Femení en la història d'aquest guardó. 

Pel que fa als jugadors, el flamant fitxatge per a aquesta temporada 2024/25 del primer equip masculí, Dani Olmo, i Lamine Yamal, que ha trencat tots els rècords de joventut possibles i és el candidat més jove a optar a aquest guardó del 2024, han completat les nominacions del FC Barcelona en la cursa per la Pilota d'Or. 

El Barça, l’equip amb més Pilotes d’Or

Després d'aquestes nominacions a la Pilota d'Or 2024, cal recordar que 15 Pilotes d'Or s'han tenyit de blaugrana al llarg de la història. Noms que són història de passat, present i futur del FC Barcelona i que situen el Club en la primera posició del palmarès d'aquest guardó d'or. Barça i Madrid estan empatats en la categoria masculina amb 12 Pilotes d’Or. Però, gràcies a la categoria femenina, el Barça agafa una distància de tres. A més, és el Club amb més guardons femenins de la història. 

Així doncs, aquests són els i les 15 culers que han alçat el premi lluint la samarreta blaugrana: Luis Suárez (1960), Johan Cruyff (1973 i 1974), Hristo Stòitxkov (1994), Rivaldo (1999), Ronaldinho (2005), Leo Messi (2009, 2010, 2011, 2012, 2015 i 2019), Alexia Putellas (2021 i el 2022) i Aitana Bonmatí (2023). Veurem si el dilluns 28 d'octubre del 2024, en la cerimònia que se celebrarà al Théâtre du Châtelet, aquesta llista selecta barcelonista s'amplia. 

Més reconeixement al talent jove

Cal destacar també que Pau Cubarsí i Lamine Yamal, dos joves talents de La Masia que ja són uns fixos al primer equip, estan nominats al Trofeu Kopa, un guardó que reconeixerà el millor jugador del món de menys de 21 anys, i que ja han alçat altres culers com Gavi o Pedri. 

BETIS_FCB-226

Un any de somni per estar en més nominacions

Més enllà d'aquestes vuit nominacions a la Pilota d'Or, el Femení també optarà a recollir el premi de Club Femení de l'Any. I és que les nominacions del FC Barcelona Femení en aquests premis de France Football són la cirereta d'un conjunt històric. La temporada passada, l'equip de Jonatan Giráldez es va proclamar campió de la Supercopa, la Lliga, la Copa de la Reina i la Champions. Un pòquer inèdit en la història blaugrana del femení gràcies a un joc estratosfèric, que també ha servit perquè l'exentrenador culer Jonatan Giráldez tingui una nominació a millor entrenador d'un equip femení. 

No són casualitat, doncs, totes aquestes nominacions del Barça Femení, que aquest diumenge 8 de setembre comença la competició oficial amb la Lliga F. Repetirà una nova Lliga acabant invicte, com va passar la temporada passada? El Théâtre du Châtelet dictaminarà sentència el 28 d'octubre en totes aquestes nominacions on està representat el FC Barcelona. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut